'PRIJEĐIMO NA LUG' / Divjak odgovorila Bandiću: 'Njegova izjava je neprihvatljiva! Sigurnost učenika je imperativ'

'Održavanje osobne higijene važna je preventivna mjera u borbi protiv virusnih bolesti', poručila je Divjak

2.3.2020.
14:52
VOYO logo

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak odgovorila je zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću koji je u ponedjeljak u jednoj zagrebačkoj školi kazao da on pere ruke lugom, odnosno pepelom, komentirajući informacije da u zagrebačkim školama nema sapuna što se doznalo nakon pojave koronavirusa u Hrvatskoj.  

Bandić je odgovorio na pitanje RTL-a je li Grad Zagreb odgovoran za to što u školama nema određenih potrepština.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prat ćemo ruke lugom, ali ne u zagrebačkim školama"

"Ja sam se prao u lugu od drveta. I bio sam zdraviji i mlađi. Prijeđimo na lug. Prat ćemo ruke lugom, ali ne u zagrebačkim školama. Nabavljam lug sa sela i perem ruke lugom", kazao je Bandić te optužio novinare da ni od čega rade priču. Smatra i kako je psihoza oko koronavirusa samo priča 'da netko proda lijekove'".

VEZANI ČLANAK

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bandić je u Prirodoslovnoj školi Vladimira Preloga kazao da u zagrebačkim školama sapuna ima, a ne "samo da ga ima, nego ga u Prelogu i proizvode". 

Izjavu Milana Bandića pogledajte u snimci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministrica Blaženka Divjak u odgovoru RTL-u tu je Bandićevu izjavu nazvala krajnje neprihvatljivom. 

"Izjava gradonačelnika Zagreba, u kontekstu ozbiljnosti situacije s koronavirusom, krajnje je neprihvatljiva – sigurnost učenika je imperativ", odgovorila je Divjak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Održavanje osobne higijene važna je preventivna mjera u borbi protiv virusnih bolesti, a sada konkretno koronavirusa. Osnivač škole zadužen je za osiguravanje materijalnih sredstava škola i gradonačelnik Zagreba, kao i svi osnivači, dobivaju za to financijska sredstva i iz Državnoga proračuna tako da nema isprike za neodgovornost i zanemarivanje obveza", stoji u odgovoru ministrice Divjak. 

"Postoje vrlo pozitivni primjeri odgovornih osnivača koji se brinu o školama tako da očekujem preuzimanje odgovornosti svih čiji je zadatak briga o školama – od ravnatelja i osnivača škola do samog Ministarstva znanosti i obrazovanja", zaključuje Divjak u svom odgovoru RTL-u. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo