DIVJAK OBJAVILA KAKO ĆE ZAVRŠITI OVA ŠKOLSKA GODINA: / Poznato je tko se vraća u školu, a tko ostaje doma; HZJZ poslao nove upute

Image
Foto: Pixsell/Facebook

Rad u predškolskim ustanovama i školama u sadašnjim epidemiološkim uvjetima uz poštovanje ovih uputa smatra se jednako sigurnim za djecu i zaposlenike kao i rad od kuće odnosno ostanak kod kuće

20.5.2020.
17:42
Pixsell/Facebook
VOYO logo

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak objavila je danas na Facebooku prikaz završetka ove nastavne godine. Dodala je i da su epidemiolozi i liječnici danas napisali da su škole sigurne za povratak zaposlenika i učenika razredne nastave.

Za sve učenike od 1. do 4. razreda škole se otvaraju se 25. svibnja. Učenici se mogu i naknadno uključiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za učenike od 5. do 8. razreda nastavna godina završava na daljinu, ne vraćaju se u školu. I za srednjoškolce nastavna godina završava na daljinu, a u školi se provode praktična nastava i slični oblici rada.

Za završne razrede srednjih škola također nema nastave u školama, a tamo se mogu održavati završni ispiti, razlikovni ispiti i sl.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se visokog obrazovanja tiče, nastava se provodi na daljinu, a na učilištima mogu se održavati praktične, umjetničke ili kliničke vježbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upute HZJZ za rad vrtića i razrednu nastavu

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je upute za rad vrtića i razrednu nastavu te posebne razredne odjele i rad s djecom s teškoćama koja imaju pomoćnika u nastavi od 25. svibnja.

Rad u predškolskim ustanovama i školama u sadašnjim epidemiološkim uvjetima uz poštovanje ovih uputa smatra se jednako sigurnim za djecu i zaposlenike kao i rad od kuće odnosno ostanak kod kuće, te se omogućuje uključivanje sve djece u vrtiće i škole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Važno je da roditelji/skrbnici i djelatnici budu upoznati s ovim uputama. Telefonom ili na drugi primjeren način Uprava obavještava roditelje o sljedećem:

• da ne dolaze u pratnji djeteta ako imaju simptome respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako im je izrečena mjera samoizolacije ili ako imaju saznanja da su zaraženi s COVID-19,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

• da ne dovode dijete u ustanovu ako dijete ima simptome respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako ima izrečenu mjeru samoizolacije ili ako je dijete zaraženo s COVID-19. Ne preporučuje se da se uzima izjava od roditelja radi uključivanja djeteta u ustanovu vezano za ove upute. Roditeljima treba omogućiti naknadno uključivanje djeteta u vrtić i školu.

Detaljne upute pročitajte ovdje

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo