dodatne mjere zaštite / Direktor uzima radnicima 10 posto plaće ako završe u samoizolaciji koju moraju odraditi u - hotelu!

Image
Foto: eMedjimurje

"Svi koji se nepažnjom dovedu do toga da moraju biti u samoizolaciji bit će destimulirani s 10 posto na plaću"

28.10.2020.
7:45
eMedjimurje
VOYO logo

Tvrtka Tehnix u utorak je obavijestila svoje zaposlenike da se uključuju u borbu protiv pandemije dodatnim mjerama koje stupaju na snagu od danas. 

"S obzirom da je svaki dan situacija s Covid-19 sve gora, obavještavam vas da će kompanija Tehnix uvesti vlastite kapacitete za boravak u samoizolaciji, tako da će svi koji se svojom nepažnjom dovedu u takvo stanje biti izolirani u hotelu Kralj. Osoba koja će biti u samoizolaciji bit će destimulirana u iznosu od 10% na plaću. Moramo biti svjesni da svojim ponašanjem van firme ne ugrožavate samo sebe i svoje ukućane, već i radne kolege te se time dovodi u opasnost stabilnost kompanije Tehnix i zadržavanje radnih mjesta", stoji u obavijesti koju potpisuje direktor Đuro Horvat.

Obrazlažući svoju odluku, Horvat je istaknuo da je cilj održati proces proizvodnje u punom kapacitetu jer postoji velik interes za njihove proizvode i u ovoj krizi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zdravlje nikad nije imalo veću cijenu nego danas i uz sve mjere propisane od epidemiologa, za naše radnike provest ćemo i dodatne procedure kako bi ih što bolje zaštitili od bolesti. I u ovim teškim vremenima postoji veliki interes za naše proizvode, posebice za korona kabine. Uz brojne narudžbi iz cijele Hrvatske, bilježimo i veliki interes iz Švicarske, Luksemburga i drugih europskih zemalja. Zbog toga nastojimo da proces proizvodnje održimo na punom kapacitetu pri čemu je najvažnije zdravlje naših zaposlenika", rekao je Horvat za eMedjimurje. Za radnike u samoizolaciji osigurali su i prehranu, kao i telefonski kontakt s obiteljima s kojima mogu komunicirati i na druge načine, koje dozvole epidemiolozi.

"Na taj način i njih i njihove obitelji, kao i radne kolege, želimo zaštititi od razvijanja simptoma i širenja bolesti, ako u pojedinom slučaju do nje i dođe", dodaje Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan što znači navod o destimulaciji u iznosu od 10% na plaću, odgovorio je: 

"Smatram da u ovo vrijeme svi moramo biti naročito odgovorni prema sebi, svojim obiteljima, ali i kolegama na poslu. Moramo voditi računa da i nakon radnog vremena u najvećoj mogućoj mjeri smanjimo druženja ili odlazak na mjesta gdje bismo se mogli zaraziti. Ponašanjem suprotno od toga i sebi i tvrtki stvaramo dodatne probleme i troškove te je naša namjera stimulirati odgovorno ponašanje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je i da su Vladine mjere dobre, ali da ne bi smjele vrijediti na duži rok jer bi to za gospodarstvo bilo demotivirajuće. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo