DIREKTOR NORMAD FOODSA OTKRIO PLANOVE ZA LEDO: / 'Vjerujemo kako ovi brendovi imaju potencijala da postanu brži, veći i bolji'

Image

Izvršni direktor Nomad Foods o preuzimanju Leda: 'Bila bi velika pogreška napraviti bilo kakvu promjenu. Bavimo se ponovnim ulaganjem u ove brendove i želimo da dalje rastu'

30.3.2021.
19:17
VOYO logo

Fortenova grupa i Nomad Foods Limited potpisali su kupoprodajni ugovor za Poslovnu grupu zamrznute hrane, koja se sastoji od društava Ledo plus, Ledo Čitluk i Frikom te nekoliko manjih povezanih društava, vrijedan 615 milijuna eura, priopćeno je u četvrtak iz Fortenove.

Nomad Foods Ltd. planira rast Leda, nakon što je dogovorio akviziciju u Hrvatskoj vrijednu 615 milijuna eura i najveći europski posao u industriji smrznute hrane sa sjedištem na Balkanu. "Bila bi velika pogreška napraviti bilo kakvu promjenu. Bavimo se ponovnim ulaganjem u ove brendove i želimo da dalje rastu. Vjerujemo kako ovi brendovi imaju potencijala da postanu brži, veći i bolji", rekao je izvršni direktor Stefan Descheemaeker za Bloomberg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TKO KUPUJE LEDO? 615 /

milijuna eura platit će bivši dečko glumice Lucy Liu, izraelsko-američki milijarder

Image
TKO KUPUJE LEDO? 615 /

milijuna eura platit će bivši dečko glumice Lucy Liu, izraelsko-američki milijarder

Nema posebnog izdvajanja dionica

Dodao je da ne postoje planovi da se posebno izdvoje dionice sladoleda, napominjući kako one nadopunjuju ostale smrznuto slane ponude Leda. Nomad je kupio Ledo od hrvatskog konglomerata Fortenova Grupa d.d. Najveća ovogodišnja transakcija na Balkanu uključuje zagrebačkog proizvođača sladoleda i smrznute hrane Ledo, kao i srpski Frikom te bosanskohercegovački Ledo Čitluk.

Ne planira se prodaja dionica kako bi se financirala ponuda, kazao je Descheemaeker. Nomad će koristiti gotovinu i posuditi novac za finalizaciju posla. Nakon spajanja, omjer duga i EBITDA tvrtke porast će na 3,8, ali do 2022. godine očekuje se pad na manje od 3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usmjerenost na Europu

Prema riječima izvršnog direktora, pandemija nije izbacila Nomad Foods iz smjera neprekinutog rasta u posljednje četiri godine. "Naš cilj spajanja i preuzimanja je prije svega Europa, ali imamo puno potencijala u Srednjoj i Istočnoj Europi", rekao je bez daljnjeg pojašnjenja.

Završetak preuzimanja očekuje se u trećem kvartalu uz čekanje regulatornih odobrenja. Nomad Foods je, kako tvrdi Descheemaeker, osigurao i "dobre aranžmane" s maloprodajnim "oružjem" Fortenove, što im pruža mogućnost da ostanu lider u svojoj kategoriji. Konzum i slovenski Mercator, obje tvrtke Fortenove grupe, zajedno čine najveći maloprodajni lanac na Balkanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo