odbrojavamo još malo / Zoran Marić najavio spektakl na Jarunu: 'INmusic je najmanji festival na kojem će slavni The Cure svirati'

U Zagreb stižu svjetski poznati izvođači poput Johnnyja Marra ili The Cure

20.6.2019.
22:29
VOYO logo

Četiri dana ostalo je do INmusica na Jarunu, na kojemu će se ove godine pojaviti 60 izvođača na 10 pozornica. 

Na 14. izdanju poznatog festivala radit će 14 tisuća volontera, a u Zagreb stižu svjetski poznati izvođači poput Johnnyja Marra ili The Cure. 

Prošle godine na zagrebačkom Jarunu u tri je dana plesalo više od 100.000 ljudi, a festival je drugu godinu za redom bio rasprodan. Festival inače prati i tradicionalna kiša, no ove bi godine, ako je vjerovati prognozi, moglo biti suho i vrlo vruće. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zoran Marić, direktor Inmusic festivala za RTL Direkt pohvalio se da je ovogodišnji program festival poznati glazbeni časopis New Musical Express ocijenio najboljim u Europi. 

"Radi se o najznačajnijem kulturnom i turističkom događaju ove godine", rekao je Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na INmusic dolazi i slavni The Cure, a Marić kaže da je bilo teško i iznimno zahtjevno dogovoriti ovaj nastup.

"The Cure, kao jedan od najznačajnijih bendova 20. stoljeća, dolazi prvi put održati koncert u Hrvatskoj. Mi smo najmanji festival na kojem sviraju na ovoj turneji, sviraju isključivo na festival s preko 50.000 ljudi. Hrvatska je najmanja zemlja u kojoj nastupaju na ovoj velikoj, vjerojatno oproštajnoj turneji."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je i nastup bendova kao što Garbage, Suede, Johnnyja Marra - osnivača Smithsa te Foals, jedan od najatraktivnijih britanskih benfova mlađe generacije koji je headliner prvog dana festivala.

Prognoze kažu da neće biti kiše, a Marić kaže da će neovisno o njoj biti sjajno te poziva sve ljubitelje dobre glazbe da posjete 14. izdanje INmusica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo