Direktor firme bez prihoda ima plaću od 16.000 kuna!

Da nije loše raditi u tvrtki Brijuni rivijere d.o.o., potvrđuje slučaj direktora te firme, Ratomira Ivčića, koji je lani i preklani imao najvišu neto plaću od 16 tisuća kuna.

20.10.2010.
12:00
VOYO logo

Najviša isplaćena neto plaća u Brijuni rivijeri d.o.o. bila je 16 tisuća kuna, i to ona direktora Ratomira Ivičića. Za usporedbu, u imovinskoj kartici premijerke piše da je u srpnju lani imala plaću 21.677 kuna, dok je istarski župan u lipnju ove godine imao plaću 16.304 kune, piše Novi list.

Tvrtka koja je osnovana 2004. nema niti kune vlastitih prihoda nego opstaje zahvaljujući novcu poreznih obveznika koji pune državni i županijski proračun sve do trenutka kada počne realizacija turističkog megaprojekta Brijuni rivijera. Prema podacima iz Vladina izvješća o poslovanju trgovačkih društava, od posebnog državnog interesa za 2009. – koji je na dnevnom redu aktualne sjednice Sabora – u tvrtki Brijuni rivijera su planirali ostvarivati vlastite prihode nakon završetka natječajnog postupka za odabir najpovoljnijeg ponuditelja, što je bilo predviđeno u rujnu 2010., ali se nije dogodilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada je u srpnju ove godine u zaključku vezanom za ovaj projekt zadužila nadležna tijela državne uprave da bez odlaganja poduzmu sve potrebne radnje u cilju provedbe projekta na lokacijama Pineta, Hidrobaza, otok Sv. Katarina-Mulimenti i Muzil, te je preporučila nadležnim tijelima Istarske županije, Pule, Vodnjana i Fažane poduzimanje svih potrebnih radnji iz njihovog djelokruga u cilju provedbe programa Brijuni rivijere. Na zatvorenom dijelu sjednice Vlade 30. rujna iz proračunske pričuve je za tvrtku Brijuni rivijera odobreno pola milijuna kuna. Skupština Istarske županije je početkom ovog mjeseca u rebalansu proračuna za tu tvrtku namijenila dodatnih 600 tisuća jer je do kraja kolovoza potrošeno 200 tisuća, što je bilo ukupno planirano izdvajanje za cijelu 2010.

Brijuni rivijera nalazi se na Vladinu popisu 30 investicija od interesa za Hrvatsku ukupno vrijednih 13,85 milijardi eura. U Brijuni Rivijera d.o.o. su lani, kao i preklani, bila tri zaposlena, koja su od 1,2 milijuna ukupnih rashoda (toliki su bili i ukupni prihodi) potrošila 800 tisuća kuna, što je 14 posto više nego u 2008. Najniža isplaćena neto plaća od 4.000 kuna lani je porasla 33 posto u odnosu na godinu ranije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupni rashodi su lani bili manji za 27 posto u odnosu na godinu ranije zbog materijalnih troškova od 300 tisuća kuna, piše Novi list.

Prethodni članak:

arti-201010190803006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo