tko je tu lud? / Direktor dviju tvrtki iz Koprivnice 'sam sa sobom' potpisao ugovor i 'zaradio' veliku svotu novca

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Tvrtka 'Piškornica sanacijsko odlagalište' prošle godine je imala oko 10,2 milijuna kuna dobiti pa je Jozinović na osnovu toga dobio milijun kuna dodatnog bonusa

13.11.2017.
22:05
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

Nevjerojatan slučaj u Koprivnici, a riječ je o Mladenu Jozinoviću, direktoru regionalnog centar za gospodarenje otpadom Piškornica. U ovom slučaju, Jozinović, direktor javne tvrtke, osnovao je tvrtku kćer u kojoj je također direktor, a putem nove tvrtke potpisao je ugovor sam sa sobom i zaradio veliku svotu novca, piše 24 sata

Ugovor među dvijema tvrtkama odobren je od predstavnika četiri županije i općine, vlasnika Piškornice. Tvrtka Piškornica ima oko dva milijuna prihoda i neveliku dobit. Tvrtku kćer osnovao je Jozinović, pod nazivom "Piškornica sanacijsko odlagalište", preko koje naplaćuje odlaganje otpada. Jozinović, koji je potpisao ugovor sam sa sobom ima pravo na dodatnih 10.000 kuna naknade mjesečeno i bonus od 10 posto dobiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrtka kćer prošle godine je imala oko 10,2 milijuna kuna dobiti pa je Jozinović na osnovu toga dobio milijun kuna dodatnog bonusa.

Dobit očito nije nije teško ostvariti, zbog ugovora za odvoz otpada s područja četiri županije, a sam centar nema prevelikih troškova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radimir Čačić, varaždinski župan, rekao je da je osobno vidio da je sporni ugovor potpisao Jozinović sam sa sobom.

"Tvrtka Piškornica sanacijsko odlagalište nema nikakve kontrolne mehanizme. Ja sam prvi za nagrađivanje rada, ali osim što se ovdje radi o tome da je direktor potpisao ugovor sam sa sobom, ugovoreni bonus je barem deset puta veći za sličan red veličina poslovanja. Nisam se još susreo s ovakvim ugovorima za jednu javnu tvrtku u karijeri. Zatražit ćemo utvrđivanje odgovornosti, a po svemu zasad ne vidim drugi način osim da direktor da ostavku", rekao je Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suvlasništvo u tvrtki od 10 posto ima i Općina Koprivnički Ivanec. No, iz općine nisu htjeli ništa komentirati.

Međimurski župan Matija Posavec navodi da je iznenađen ugovorima i isplatom za koju nije znao, iako je u vrijeme potpisivanja već bio na mjestu župana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ovim vremenima isplatu bonusa od milijun kuna smatram potpuno neprimjerenom. Nema nikakve logike da županije iz svojeg proračuna plaćaju za funkcioniranje Piškornice oko dva milijuna kuna godišnje, a s druge strane tvrtka kći stvara dobit i rade se takve financijske transakcije", izjavio je Posavec.

U ugovoru dviju tvrtki, direktor tvrtke Piškornica hvali rad izvršitelja tvrtke kćeri Mladena Jozinovića, odnosno hvali samog sebe. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar, kojem je drugi mandat na čelu županije, rekao je da njihovi predstavnici nisu znali za ugovor.

"Zatražili smo ugovore s dvije tvrtke kćeri Piškornice, kao i informaciju jesu li 2015. i 2016. godine isplaćeni bonusi i prema čijem nalogu", govore iz županovog ureda

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Osim što je direktor u dvije navedene tvrtke, Jozinović vodi i Grupaciju centara za gospodarenje otpadom. Cijeli slučaj oko ugovora Jozinović nije htio komentirati, uz navode njegovih suradnika, da je zauzet, piše 24 sata.  

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo