Dinkić se sa poslanicima „obračunavao“ kroz stihove (VIDEO)

„Mala to je rock“

3.7.2013.
14:33
VOYO logo

Poslanici Skupštine Srbije završili su sinoć, nešto posle 20 sati, načelnu raspravu o rebalansu državnog budžeta. Poslanici su otvorili debate o rebalanu njima omiljenim rok pesmama, pa su umesto uobičajeno oštrih kritika, kada se raspravlja o državnoj kasi, "ukrstili" stihove, piše "Tanjug".

Poznati rokeri poput Milana Mladenovića, Olivera Mandića, Ramba Amadeusa i Caneta iz "Partibrejkersa", verovatno nisu ni sanjali da će im pesme biti citirane tokom jedne skupštinske debate o punjenju državne kase, ali ipak poslanici i ministar finansija Mlađan Dinkić, upravo su se pozivali na njihove stihove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Mislio sam da je možda najbolje da danas, kada držimo ovaj rekvijem za javne finansije oćutim svih 17 minuta, ali nisam znao ko će voditi ovu sednicu pa sam se uplašio da ću zbog toga biti kažnjen -, rekao je poslanik "LDP".

Odgovorio mu je ministar finansija u istom stilu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Malo ste me razočarali što niste citirali Milana Mladenovića i to stihove: I kad je gotovo za mene, znaj, tek tad je počelo. - Reč je o stihovima pesme "Zemlja", grupe "EKV".

Đurić je rekao da je Mladenović odličan pesnik i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Samo nemojte da uvedete zemlju da bude par godina za nas. -

U "rok debatu" se uključio i šef poslanika demokrata Borislav Stefanović, koji je "Dinkića" savetovao da bi bolje bilo da se pozvao na drugu pesmu iste rok grupe - "Novac u rukama".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Novac u rukama - to vam više priliči jer ima stih - kupi me, prodaj me -, podsetio ga je Stefanović. Dinkić je replicirao i Stefanoviću poručio da je očigledno bio vidovit kada je svoju rok grupu u mladosti nazvao "Generacija iz budućnosti"

- Kao da ste tada znali kako će u budućnosti izgledati vašta stranka -, oštar je bio Dinkić,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je, međutim, naglasio da nije važno da li je Stefanovićeva stranka bez budućnosti, već je važno da građani Srbije imaju budućnost.

Ni Stefanović nije "ostao dužan" ministru finansija, kojem je uzvratio da nije ni "čudo što je tada bio vidovit, znajući da će Dinkić biti večiti ministar".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ali i to je bolje od "Monetarnog udara", kako se zvala vaša grupa - pa ste to primenili na sve građane Srbije -, rekao je Stefanović.

Doprinos debate dala je i poslanica DSS Bojana Božanić, koja je rekla da ako se već ide u tom rok fazonu, ona će da parafrazira stihove Olivera Mandića:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Smejem se, a plakala bih. -

//www.youtube.com/embed/iBD0hmXv2xY?rel=0

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo