Dinkić: Nije vlada rijaliti pa da SMS određuje ko će ispasti

Ministar finansija kaže da će od rekonstrukciji Vlade odlučivati Dačić, Vučić i on

2.7.2013.
16:17
VOYO logo

Ministar finanija Mladjan Dinkić najavio je za subotu prve razgovore o rekonstrukciji vlade, a njen završetak do 27. jula, poručivši da "vlada nije rijaliti šou pa da se preko novina ili SMS porukama odlučuje ko će ostati, a ko iz nje ispasti", objavio je Tanjug a prenosi Blic.

- Ako bi vlada bila rijaliti šou, mi bismo bili neozbiljna država, a Srbija je ozbiljna država i ima ozbiljnu vladu i o smeni onih koji će zbog loših učinaka napustiti vladu neće odlučivati ni tabloidi ni nezavisni analitičari, nego mi koji smo tu vladu kreirali – Vučić, Dačić i ja - rekao je Dinkić novinarima u parlamentu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinkić je dodao da je njegov mandat, kao i mandat ministara URS-a na "punom raspolaganju" premijeru Dačiću i prvom potpredesedniku vlade Vučiću i podvukao da se URS "nije gurao da udje u vladu, već je pozvan".

- Oni imaju pravo u svakom trenutku da nam se zahvale na saradnji ako to žele i mi smo spremni da svaku takvu odluku prihvatimo mirno i sa strahopoštovanjem - rekao je Dinkić i dodao da vlada ima većinu i bez URS, a da koalicioni partneri treba sami procene da li mogu uspešno da vode vladu bez njegove stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinkić je takodje rekao da vlada može bolje da radi, da je bilo propusta i afera i da je potrebno videti ko je odgovoran i gde je bilo grešaka pa zajedno doći do tih zaključaka.

Navodeći da se URS zalaže za rekonstrukciju vlade, Dinkić je rekao da on sigurno neće "simbolično žrtvovati" nekog za koga smatra da je dobro radio, niti će štititi one koji su loše radili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je naveo da je zadovoljan radom ministara URS Verice Kalanović i Suzane Grubješić, ali da nije zadovoljan radom nekih državnih sekretara i direktora iz te stranke i najavio njihovu smenu.

- Verica i Suzana su moji najbolji saradnici, Suzana je špartala Evropom i pomogla oko otpočinjanja pregovora sa EU, bilo bi nedogovorno da kažem da nije dobro radila, jer je radila dobro, dok je Verica špartala Srbijom - rekao je Dinkić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentarišući izjave pojedinih funkcionera PUPS da bi bilo dobro razdvajanje ministarstva finansija i privrede na dva resora, Dinkcih je rekao da "ako nekada PUPS bude vodio vladu, onda će oni odlučivati kako će izgledati ministarstva".

- Mene nije PUPS pozvao u vladu, već Vučić i Dačić i isključivo će se u ovom trouglu odlučivati kako će buduća vlada izgledati. Ako neko ima želje ili čestitke treba da ih ostavi na nekoj radio ili TV stanici koja prima takve predloge, a ne u ovako ozbiljnom zdanju kao što je parlament - zaključio je ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Foto: Kurir

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo