Dijete vam ima tumor? Vratite se za koju godinu...

23.2.2010.
21:53
VOYO logo

Zadarsku Opću bolnicu prije mjesec dana je potresao skandal s dvogodišnjom djevojčicom oboljelom od tumora koja je termin za snimanje magnetskom rezonancijom morala čekati čak 10 mjeseci, piše Jutarnji list, te dodaje kako sada mlađi od 10 godina više ne mogu mogu dobiti termin za magnetsku rezonanciju u Zadru.

Roditeljima sada preostaje da djecu na snimanje vode u Split ili Zagreb, a jedan otac koji je želio ostati anoniman reko je kako su u zadarskoj bolnici ''pronašli stvarno originalan način za smanjivanje lista čekanja''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Sada nemam izbora. Ili mogu ići privatno i to platiti najmanje 2000 kuna ili zračiti dijete na CT uređaju. Ovako štedjeti na djeci je skandalozno'', rekao je za Jutarnji.

Ravnatelj zadarske Opće bolnice, dr. Dario Nakić, rekao je da je takva odluka stupila na snagu prije mjesec dana, i to zato jer Zadarska bolnica nema uvijete za snimanje djece magnetskom rezonancijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, tvrdi Nakić, za takvu pretragu djeca se moraju uspavati, a bolnica navodno nema potrebnu anesteziološku opremu za to.

Postavlja se pitanje kako su do sada mogli raditi takve pretrage, na što je Nakić samo odgovorio kako su ''snimanja morali ponavljati po nekoliko puta dok ne bi dobili kvalitetan nalaz i zato je više neće raditi'', piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201001140650006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo