Dijana Čuljak ipak fušala za konkurenciju?

Čuljak se od optužbi da je u sukobu interesa branila tezom da je ugovor o osnivanju Core medije, njene tvrtke koja je poslovala s Novom TV, ali i s Hrvatskom televizijom, falsificiran.

20.10.2010.
10:41
VOYO logo

Više od dvije godine nakon što je podnesena kaznena prijava protiv HTV-ove urednice Dijane Čuljak-Šelebaj i njezina supruga Vladimira Šelebaja, na zagrebačkom Županijskom sudu napokon su započele istražne radnje u vezi s navodima iz te prijave.

Prema neslužbenim informacijama Novog lista, zasad se došlo do vjerodostojnih podataka koji govore da tajni ugovor između Dijane Čuljak, Vladimira Šelebaja i estradnog menadžera Edvina Softića o osnivanju tvrtke Core medije nije falsificiran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ta istražna spoznaja mogla bi zakomplicirati status Dijane Čuljak na Hrvatskoj televiziji.

Podsjetimo, Čuljak i njezin muž sumnjiče se da su 2004., zajedno s Softićem, sklopili tajni ortakluk o ravnopravnom suvlasništvu u Core mediji. Ta je producentska kuća poslovala s Novom TV, ali i s Hrvatskom televizijom, što je predstavljalo sukob interesa, jer prema statutu HRT-a, djelatnicima javne radiotelevizije, i članovima njihovih obitelji, zabranjuje prodaju programskih sadržaja toj kući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čuljak se od optužbi o sukobu interesa branila tezom da je ugovor o osnivanju Core medije, tvrtke koju je predstavljao zagrebački odvjetnik Vladimir Marić, krivotvoren s namjerom da je se kompromitira.

Softić je poduzetni bračni par prijavio da su ga prevarili za veći novčani iznos, no oni su odgovorili kontraprijavom, u kojoj su tvrdili da im Softić duguje više od milijun kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201008250075006 arti-201008270790006 arti-201008240278006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo