DETALJNA ANALIZA TEŠKE NESREĆE U ROVINJU: / 'To što je čovjek ležao na cesti ne amnestira Tonyja Cetinskog od velike odgovornosti'

Image
4.11.2017.
11:46
VOYO logo

U nesreći je poginuo muškarac I. K., a na njega je danas poslijepodne oko 14 sati svojim automobilom naletio u rovinjskoj Pustoj ulici Tony Cetinski. Na mjestu nesreće morali su intervenirati i vatrogasci koji su podignuli Mercedes jer se tijelo smrtno stradalog muškarca nalazilo ispod automobila.

Image
TONY CETINSKI AUTOMOBILOM PREGAZIO MUŠKARCA KOJI JE LEŽAO NA KOLNIKU: /

'Potresen sam... Nemam riječi kojima bih ovo opisao...'

Image
TONY CETINSKI AUTOMOBILOM PREGAZIO MUŠKARCA KOJI JE LEŽAO NA KOLNIKU: /

'Potresen sam... Nemam riječi kojima bih ovo opisao...'

Policija: 'Nakon obdukcije bit će poznat uzrok smrti'

O svemu se oglasila i PU istarska. Priopćili su da je u nesreći smrtno stradao 62-godišnji muškarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Policijski službenici zajedno s nadležnim državnim odvjetnikom na mjestu događaja obavili su očevid i utvrdili da se nesreća dogodila kada je 48-godišnjak upravljao osobnim automobilom Mercedes pulske registarske oznake kolnikom Puste ulice te dolaskom u oštar nepregledan zavoj automobilom pregazio 62-godišnjeg muškarca.

Tijelo preminulog prevezeno je na Odjel patologije Opće bolnice Pula gdje će po nalogu državnog odvjetnika biti obavljena obdukcija kako bi se utvrdio uzrok smrti', dodaju iz istarske policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokazalo se da je alkotest bio negativan, no Cetinskom će se dodatno analizirati krv na alkohol i opijate. S obzirom da je muškarac koji je ležao na cesti prethodno izašao iz obližnjeg kafića, još se uvijek utvrđuje je li on već bio mrtav kad ga je pjevač pregazio.

Marušić: 'Policija je Cetinskom već trebala oduzeti vozačku dozvolu'

Bez obzira na to, prometni stručnjak Željko Marušić tvrdi da Cetinskog to ipak ne amnestira velike odgovornosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Vozača koji pregazi osobu u gradskoj ulici, čak i ako je ležala na kolniku, ni u kojem slučaju ne može se amnestirati velike odgovornosti', tvrdi Marušić i podsjeća na Youtube snimku naslova 'Star in the car' na kojoj se vidi kako Tony Cetinski prebrzo vozi rovinjskom Pustom ulicom, onom u kojoj se jučer dogodila tragična nesreća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marušić ističe i kako ta ulica nema nogostupa te je tipična pješačka zona, što dodatno kompromitira poznatog pjevača.

Prometni stručnjak smatra i da je policija trebala ranije reagirati na tu Youtube snimku, zbog koje je, smatra Marušić, Cetinskom trebalo oduzeti vozačku dozvolu jer je njegova prebrza vožnja 'brutalno ugrožavanje prometne sigurnosti'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Po praksi pravno uređenih zemalja, posebice SAD-a, treba odmah u sustav prekršajne, poslovne i kaznene odgovornosti početi uključivati ugostitelje koji toče alkohol vidno alkoholiziranim osobama', ističe Željko Marušić.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo