Nastavak potrage / Detalji velike potrage na Dunavu: ronioci i HGSS traže majku trogodišnjaka koji je upao u rijeku i utopio se

Drugi dan traje velika potraga za majkom koja je skočila u hladni Dunav za svojim trogodišnjim sinom, nakon što je dječačić prethodno upao u rijeku i utopio se.

2.9.2017.
18:40
VOYO logo

Ronioci i HGSS većinu dana tragali su nizvodno od Vukovara pa sve do Sotina, a predvečer su potragu proširili i do Šarengrada, što znači da se Dunav sada pretražuje u duljini od 30-ak kilometara. Potragu na tom prilično velikom području bitno otežava i iznimno slaba vidljivost na dnu od svega 15-ak centimetara.

Svaki centimetar Dunava iznova se provjerava. Nastavljena je potraga za majkom koja je nestala u rijeci spašavajući sina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Pretražuje se čamcima površina vode i obalni dio. Ronilac pregledava još jednom ovo mjesto utapanja.“, kaže Zlatko Becić, voditelj akcije traganja HGSS.

Do tragedije, koja je potresla Vukovar, došlo je, kako objašnjavaju u policiji, slučajno, dok se dječak na obali igrao kamenčićima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Saznanja ukazuju na ovo što sam vam rekao da je najvjerojatnije majka, dvadesetevetogodišnjakinja, kćer njezina, krenula nakon što je dijete najvjerojatnije, nesretnim slučajemu upalo u Dunav, da ga pokuša spasiti.“, tvrdi Domagoj Džigumović, glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske.

Nije uspjela. Trogodišnjak je pronađen tristo metara dalje. Pronašao ga je ribar, koji je čuvši zapomaganje bake, pozvao policiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Da, je, ovdje iza mene u Dunavu pronađeno mrtvo tijelo djeteta. Policija je odmah izašla na teren, utvrdila istinitost dojave, obaviještena je i hitna. Hitna je izašla, došla tu. Pokušana je reanimacija – no na žalost bezuspješno.“, rekao je Domagoj Džigumović, glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske.

Odmah je krenula i potraga za dječakovom majkom. Danas je proširena. Pretražuje se prostor uz obalu od Vukovara do Sotina. To je nekakva površina od deset i pol kilometara. Svaki se pedalj pod vodom temeljito pretražuje. Uključili su se uz HGSS, policiju, ronioce i ribiči sa svojim čamcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„U svoj toj nesreći, drago mi je da je dijete nađeno odmah jer bi mi teško palo da dijete tražimo. Mi ćemo učiniti sve, da čim prije pronađemo. Fokusirani smo uglavnom u ovom dijelu, s obzirom da voda udara u obalu, tako smatramo i da je tijelo blizu negdje uz obalu.“, kazao je Ivica Franić – Srna, predsjednik ŠRU Dunav.

Za razliku od jučer, Dunav se smirio, struje su manje jake,ali je roniocima teško.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Pet centimetara vidite pred sobom, sve radite na dodir - Znači, kad zaronite dole. Imam kolegu koji me usmjerava, s obale da se ne bih previše odmaknuo od obale. Imamo dogovor kako ću se udaljiti i koliko. Na njegov znak vraćam se pomalo po tome približno metar od njegovog signala, užeta. Pretražujemo teren i tako cijelo vrijeme.“, rekao je Enes Bešić, ronilac HGSS-a Vinkovci.

I neće stati dok majku ne pronađu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo