prisilno spuštanje helikoptera / Detalji drame nad Zlarinom: 'Padali su dijelovi, urlikali smo i bježali'

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Pilot helikoptera, koji barem do kraja očevida ostaje na Zlarinu, nije želio komentirati let

3.7.2018.
19:40
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Nesvakidašnja drama nad otokom Zlarinom. Prisilno je sletio helikopter u kojem su bile tri osobe, od čega su dvije lakše ozlijeđene. Njime je  upravljao je bivši vojni pilot koji već 20 godina kormilari hrvatskim nebom. 

PROČITAJTE VIŠE:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> FOTO Helikopter prisilno sletio kod Zlarina: Dvoje zatražilo liječničku pomoć

>> Dramatično slijetanje helikoptera na Zlarin: Kupači gledali kako mu u zraku ispadaju dijelovi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među ozlijeđenima su turisti iz Njemačke. Cijelu dramu u kojoj su s letjelice u zraku otpadali dijelovi, vidjeli su i neki svjedoci s kojima je razgovarala ekipa RTL-a.

'Taman sam ulazio u more kad sam vidio da bi mogao pasti na mene'

Mali helikopter za panoramsko razgledavanje na otok Zlarin, morao je prisilno sletjeti najvjerojatnije zbog kvara. Zlarinjani su u nevjerici gledali kako im kruži iznad mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bilo je jako napeto, taman sam ulazio u more kad sam video da helikopter gubi kontrolu. Izgledalo je kao da će se srušiti na mene”, kaže nam Juraj Bosnić, jedan od očevidaca.

Ništa mirniji nisu ni ostali mještani koji su svjedočili ovoj drami.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U početku sam mislio da je riječ o nekakvom manevru ili performansu ali ubrzo su ljudi počeli bježati iz fast fooda. Svi su urlikali da otpadaju nekakvi dijelovi. Tek onda sam shvatio što je posrijedi”, prepričao je Antonio Biberica.

Image

Helikopter prisilno sletio kod Zlarina

Image

Helikopter prisilno sletio kod Zlarina

Pilot se očito svjestan kvara koji može rezultirati padom u

Tekst se nastavlja ispod oglasa

more ili na krš odlučio sletjeti na malu livadu uz more.

U helikopteru je uz pilota bio par njemačkih državljana, 59-godišnjak i 47-godišnjakinja koji su doživjeli šok, ali su prošli bez ozbiljnijih ozlijeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nakon provedene dijagnostičke obrade na našem hitnom bolničkom prijemu, zaključeno je da su pacijenti prošli bez težih tjelesnih ozlijeda”, potvrdila je Sanja Jakelić, ravnateljica Opće bolnice Šibensko-kninske županije.

Uzrok tek treba utvrditi

Osim pilota i dvoje putnika, u opasnosti su bili i mještani jer je helikopter u kvaru kružio iznad kuća, a manji dijelovi pali su i u centar otočnog mjesta. O kakvom je kvaru riječ tek treba utvrditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Prerano je govoriti o detaljima jer još ne znamo točne uzroke. Znamo koliko i vi za sada, a to jest činjenica da je došlo do prinudnog slijetanja helikoptera”, tvrdi Danko Petrin, glavni istražitelj zrakoplovnih nesreća. 

Pilot helikoptera, koji barem do kraja očevida  ostaje na Zlarinu, nije želio komentirati let koji će njemački par slaviti kao novi rođendan

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo