MISLIMA VEĆ U FINALU / Deschamps: 'Ovo je sjajan rezultat, ali ako ne pobijedimo u nedjelju - nismo napravili ništa'

Image
Foto: AP

Dva gola Antoinea Griezmanna i neprobojna obrana bili su dovoljni da domaćin svlada reprezentaciju Njemačke

8.7.2016.
8:10
AP
VOYO logo

MARSEILLE - Francuski izbornik Didier Deschamps kazao je u petak nakon pobjede nad Njemačkom 2-0 u polufinalu Europskog prvenstva u nogometu da ta pobjeda neće značiti ništa ako njegova momčad izgubi finalni susret protiv Portugala u nedjelju u Parizu.

Dva gola Antoinea Griezmanna i neprobojna obrana bili su dovoljni da domaćin svlada reprezentaciju Njemačke koja je bila dominantna većim dijelom utakmice, ali nije uspjela zabiti pogodak. U finalu u nedjelju Deschampsova momčad će igrati protiv Portugala koji je izgubio zadnjih deset utakmica protiv Francuske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo tri dana do finala, to je vrlo kratak period ... ovo je bio važan korak za nas, ali najvažniji korak je u nedjelju. Učinit ćemo sve što je u našoj moći kako bismo u nedjeljnu utakmicu ušli u najboljem mogućem stanju", rekao je Deschamps.

Deschamps, kojega su novinari morali dugo čekati kako bi dao izjavu, rekao je da je zakasnio jer ga je ponijela atmosfera nakon što je Francuska po prvi puta pobijedila Njemačku na nekom velikom natjecanju od Svjetskog prvenstva 1958. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je sjajan rezultat i prošlo je puno vremena otkad smo pobijedili Njemačku, ali time nismo napravili ništa. Sada se moramo boriti za naslov protiv Portugala", dodao je francuski izbornik.

Löw: Njemačka je zaslužila više

Njemačka je bila bolja momčad u utakmici, kazao je u petak njemački izbornik Joachim Löw, dodajući da je njegova ekipa izgubila zbog nedostatka sreće,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Previše je stvari pošlo po krivo", rekao je Löw. "Bili smo bolja momčad. Puno smo uložili i imali smo dobar govor tijela. Bili smo moćni. Nesretno smo primili pogodak. Bila je to loša sreća", dodao je.

"Imali smo svoje prilike, ali nažalost nismo postigli pogodak. Nismo imali sreće. (Kad smo ispadali) 2012. ili 2010. godine, protivničke momčadi su bile bolje od nas, ali danas to nije bio slučaj", naglasio je njemački izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igrači su napravili sve što sam im rekao. Nema ih se za što kriviti", dodao je Löw.

Jedanaesterac je usmjerio utakmicu, ali Löw nije želio kritizirati talijanskog suca NicoluRizzolija. "Ne komentiram odluke sudaca. Morate ih prihvatiti. Ne znam je li bio jedanaesterac. Kad pogledate kako je išao na loptu, dodirnula mu je ruku, ali to je bila nesreća", rekao je Löw.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike