Zviždačica u problemima / Đerek na vrata dolaze tetovirani mladići: 'Primamo prijetnje da će nas uništiti'

Image
Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Sredinom ožujka u direktnom razgovoru s osobom jako bliskom jednom političaru dobila sam i direktnu prijetnju - da će mi ići na obitelj i da će mi tako uništiti život i mogućnost zaposlenja

8.7.2023.
17:21
Marin Tironi/PIXSELL
VOYO logo

"Sve je počelo Boraskinim upadom u moj ured, gdje je fizički i agresivno, nepozvan upao na moje radno mjesto i tražio da nezakonito postupim oko njegovog slučaja sa stanom. Dan nakon toga je u medijima otvoreno lagao da je slučajno bio u prolazu pa se došao mirno raspitati oko stana. Smatram da je lagao i da je takav upad i pritisak planiran barem 5 dana ranije. Imala sam uvid u njegovu Facebook prepisku s jednim zaposlenikom Banovine u kojem se Borasku potiče da me se pritisne te da se na taj način pritisne i Puljka da me se otpusti ("pretvori u mućak" ). Taj zaposlenik već ima već nekoliko prijava, ali još nije dobio otkaz u Banovini", govori za 24sata Maja Đerek, zviždačica i splitska pročelnica za gradsku imovinu.

Đerek je utvrdila kršenje pravila odnosno da je gradski stan, namijenjeN zaslužnim građanima koji nisu riješili stambeno pitanje dodijeljen bivšem olimpijskom veslaču Igoru Boraski, iako je revizija pokazala da ima apartman u Milni na Braču, a kći mu ima stan u Splitu. Naposljetku mu je zbog toga otkazan kadrovski stan u Splitu od 85 kvadrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon napada 6. lipnja, za koji Boraska tvrdi da se nije dogodio nego da je bio u prolazu, situacija se samo pogoršala.

Image
VELIKA POBJEDA /

Sud odlučio u korist zviždačice Đerek, otkaz je dobila nezakonito: 'Prvo sam sjela, isplakala se i izbacila sve to iz sebe'

Image
VELIKA POBJEDA /

Sud odlučio u korist zviždačice Đerek, otkaz je dobila nezakonito: 'Prvo sam sjela, isplakala se i izbacila sve to iz sebe'

'Govorili da zašutimo ili nam slijedi uništenje'

 "I muž je počeo preko raznih kanala primati prijetnje da ima da svi zašutimo ili nam slijedi uništenje života, obitelji i napadi. Čak je najavljen i točan dan napada (petak). Kako sam ja nastavila javno prokazivati nazakonitosti i nisam posustajala, tako su prijetnje postajale sve intenzivnije zadnjih tjedana. Krenuli su napadi najprije u Zagrebu gdje nam je stan. Upala su tri tipa u zgradu u četvrtak kasno navečer. Lupali su po vratima i galamili. Očito tada nisu znali da su muž i dijete već sa mnom u Splitu. Sve mi je javio predstavnik stanara, sve je prijavljeno policiji, a postoji i videosnimka upada u ulaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jutros u 6.50 kad sam bila sa djetetom sama u stanu u Splitu, a muž je otišao na trčanje, iznad glave je netko svom snagom zalupio griljama i probudio mene i dijete. Išla sam zatvoriti odmah grilje i vidjela jednog tipa kako udara glasno po ulaznim vratima stana. Oko 25-30 godina, visok oko 185 centimetara, sportske građe, s crnom kratkom kosom. Bio je odjeven u crno i imao veliku tetovažu preko lista na nozi. Stajao je ispred stana par minuta pa otišao kada nisam otvarala. Ja i dijete smo se užasno preplašili. Muž nas je smirio kad je došao" opisuje Đerek.

" Sredinom ožujka u direktnom razgovoru s osobom jako bliskom jednom političaru dobila sam i direktnu prijetnju - da će mi ići na obitelj i da će mi tako uništiti život i mogućnost zaposlenja. Ima li to kakve veze s ovim napadima zadnjih mjesec dana - ne znam, ali je indikativno", zaključuje Đerek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo