UPUTILI PRIOPĆENJE / Demokratskom Savezu Srba neprihvatljivo premještanje ploče HOS-a, kritizirali i SDSS: 'Njihovo učestvovanje u vlasti je ponižavajuće'

Image
Foto: Zeljko Gasparovic/PIXSELL

Iz Demokratskg Saveza Srba smatraju kako premještanje ploče HOS-a zadire u temelje države i unosi nemir svim građanima

8.9.2017.
10:59
Zeljko Gasparovic/PIXSELL
VOYO logo

Stranka Demokratski Savez Srba, koja predstavlja srpsku nacionalnu manjinu, putem priopćenja za javnost poručila je kako je premještanje sporne ploče HOS-a iz Jasenovca u Novsku za njih neprihvatljivo. Njhovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Premještanje table HOS-a iz Jasenovca u Novsku ocjenjujemo potpuno neprihvatljivim, sramotnim činom, protivnim načelima na kojima počivaju suvremena društva. Ovo zadire u temelje države i društva i unosi nemir svim građanima koji već godinama čekaju da vide tračak nade da život u Hrvatskoj ima perspektivu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među tim građanima negde na kraju se nalaze i pripadnici srpske zajednice koji su još jednom teško razočarani postupcima predstavnika najviše državne vlasti. Strašna je pomisao da među onima koji odlučuju o našoj budućnosti nema nikoga tko ima hrabrosti boriti se za bolje društvo i obračunati se s kosturima prošlosti. 

Učestvovanje u toj vlasti predstavnika srpske zajednice iz reda SDSS-a i drugih manjina izrazito je ponižavajuće ali to nikoga više ne iznenađuje. Ovim putem prozivamo predstavnike SDSS-a da izađu iz koalicijske vlasti i bar malo umanje sramotu koju nanose cijeloj srpskoj zajednici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo