'JA ĆU SADA BITI OTVOREN...' / Koalicijski partner kaže da je predložio Plenkoviću: 'Vrijeme je da ukinemo covid potvrde'

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/Pixsell

'Mi moramo razmišljati i o turističkoj sezoni. Nama sad treba da jednostavno ukinemo te covid potvrde. One su trebale biti donesene kada su bile donesene, sad je vrijeme da se ukinu', rekao je Dario Hrebak

20.1.2022.
8:55
Kristina Stedul Fabac/Pixsell
VOYO logo

Predsjednik HSLS-a Dario Hrebak gostovao je u srijedu u HRT-ovoj emisiji Otvoreno gdje je kazao da je na koalicijskom sastanku predložio da se ukinu covid potvrde.

Image
Foto: Patrik Macek / Pixsell

"Ono što je dobro, premijer nas svakog utorka okuplja i sluša, prijedlozi su uvijek na stolu. Rekao sam javno na koalicijskom sastanku, ono što je i Izrael napravio, mislim da Izrael radi dobar posao što se tiče korone, mislim da i mi radimo dobar posao, ali upravo zato što mislim da radimo dobar posao, sad je trenutak, kada imamo 16 tisuća zaraženih, a drastično padaju hospitalizacije, raste nam dio testiranih, mislim da nema više ni potrebe testirati. Čim vam je više od 50% zaraženih u testiranjima, nema potrebe. Ja ću sada biti otvoren, uvijek govorim odgovorno, ali pokušavam uvijek govoriti zdravorazumski. Mi moramo razmišljati i o turističkoj sezoni. Nama sad treba da jednostavno ukinemo te covid potvrde. One su trebale biti donesene kada su bile donesene, sad je vrijeme da se ukinu, to sam predložio i na sastanku vladajuće koalicije", rekao je Hrebak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VELIKE PROMJENE /

Britanija ukida gotovo sve mjere, covid potvrde i maske odlaze u povijest; Ali, nisu svi zadovoljni: 'Objavite znanstvene dokaze!'

Image
VELIKE PROMJENE /

Britanija ukida gotovo sve mjere, covid potvrde i maske odlaze u povijest; Ali, nisu svi zadovoljni: 'Objavite znanstvene dokaze!'

Na pitanje je li HDZ spreman podržati taj prijedlog, Josip Borić, potpredsjednik Kluba zastupnika HDZ-a, odgovorio je da na tom sastanku nije bio i da ne zna kakve su bile rasprave, ali da uvijek sluša što govori Stožer civilne zaštite.

O ukidanju razmišlja i Izrael

O ukidanju covid potvrda razmišlja i Izrael, čiji se ministar financija Avigdor Liberman javno usprotivio tom dokumentu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema medicinske ni epidemiološke logike u zelenim propusnicama, kako zaključuju mnogi stručnjaci. Ono što postoji je direktna šteta ekonomiji, dnevnom funkcioniranju i, dodatno, značajan doprinos stvaranju panike u javnosti. Radim zajedno sa svim dionicima kako bismo eliminirali zelenu propusnicu i očuvali normalnu rutinu za sve nas", napisao je na Twitteru.

Podsjećamo, u Hrvatskoj je jučer zabilježen rekordni broj zaraza koronavirusom. Na PCR testovima zabilježeno je 10.427 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, dok je na brzim antigenskim testovima detektirano još više od pet tisuća zaraženih, pa se ukupni broj novozaraženih popeo na više od 16 tisuća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo