DRŽAT ĆE GA U DNEVNOJ SOBI / Dao bogatstvo za Batmanov automobil

Image

Crni automobil s fluorescentno-crvenim rubovima glumac Adam West koristio je za borbu protiv zlikovaca u nekoć izuzetno popularnoj TV-seriji.

20.1.2013.
11:30
VOYO logo

Kultni Batmobil iz televizijske serije iz 60-ih prodan je za 4,62 milijuna dolara na aukciji oldtimera u Scottsdaleu u Arizoni, izvješćuju u nedjelju američki mediji.

Prodaja održana u subotu navečer u aukcijskoj kući Barrett-Jackson, oduševila je glasovitog dizajnera automobila Georgea Barrisa, koji je 1965. kupio 10 godina stari konceptni automobil Lincoln Futura za jedan dolar od Forda. On ga je zatim za 15 dana preradio u Batmobil, uloživši u to 15.000 dolara, prema bilješkama za dražbu iz Barrett-Jacksona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kupac automobila je Rick Champagne, vlasnik logističke tvrtke iz Phoenixa, koji će ga držati u dnevnoj sobi.

Crni automobil s fluorescentno-crvenim rubovima, koji je Adam West kao Batman koristio za borbu protiv zlikovaca, ima V-8 motor i instrumente na upravljaču, te inovativni mijenjač koji se aktivirao pritiskom na gumb. Pored toga imao je i posebne dodatke, kao što je auto-telefon, naprave za ispuštanje ulja, dima ili čavala, kao i dva padobrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Futura koncept izvorno je kreirao dizajnerski tim Lincolna, a prototip automobila u cijelosti je ručno izrađen 1954. u tvrtki Ghia u Torinu, u Italiji, te predstavljen na izložbi u Chicagu godinu dana kasnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo