'Danko Končar kupuje EPH? Kaj god!'

U medijskom carstvu Europapress Holdingu nikad nije dosadno.

8.3.2010.
16:31
VOYO logo

Točnije, da Končar, koji je već ranije rekao da je nezainteresiran za kupovinu medija, pregovara o kupnji dva puta po 25 posto dionica EPH: dio od njemačkih, dio od hrvatskih vlasnika.

"Prva vijest. Ne mogu reći da nije istina, nisam siguran je li netko razgovarao u moje ime", kazao nam je Končar. Možda Anto Nobilo, koji navodno pregovara u Končarevo ime, pitali smo. "Ne znam", odgovorio je Končar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šef Uprave EPH Nino Pavić je bio manje maglovit.

"Apsolutno netočno. Vaši dobro obaviješteni izvori su, nažalost, dosta površni. Gospodin Končar vjerojatno bi sišao s uma kad bi stalno morao demantirati sve spekulacije u vezi sa svojim poslovima u Hrvatskoj, ni meni nije puno lakše. Gospodina Končara vidim svakih nekoliko mjeseci i obično razgovaramo o njegovim poslovnim dilemama u Hrvatskoj, a ne o EPH. Mi se bavimo istraživanjima o njegovim poslovima, a ne obrnuto. Miješanje medijskog i nekog realnog, poslovnog svijeta uvijek je loše za oba", tvrdi Pavić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlasničku strukturu o kojoj se špekulira komentira s "kaj god", dok Nobila doživljava tek kao prijatelja.

"Ante Nobilo je moj dobar prijatelj. On ne zastupa niti mene niti EPH, a ne zastupa nikoga tko bi bio u nekim pregovorima ili sudskim sporovima 's druge strane stola'", tvrdi Pavić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svakom slučaju, kaj god. Ovo nije prvi puta da se Končar ograđuje pa se onda ugrađuje u vlasništvo neke medijske kuće (Glas Istre), niti se Pavić pridržava vlastitog mota da je "miješanje medijskog i nekog realnog, poslovnog svijeta uvijek je loše za oba", osim ako nekretnine, turizam i druge djelatnosti ne ubraja u poslovni svijet.

Pavić je tek potvrdio da se danas nalazi s prvim perima svoje kuće, ali ne da bi pričali o otpuštanjima i kresanjima ugovora, nego o uređivačkoj politici izdanja u kojima rade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Danas će grupa komentatora, urednika i kolumnista iz Jutarnjeg, Globusa i Slobodne održati neformalni sastanak (uz nešto hrane) na kojem ćemo razgovarati o našoj uređivačkoj politici, profesionalnim standardima, odnosu naših izdanja prema sve ozbiljnijoj društvenoj i ekonomskoj krizi, itd. Na takvim sjedeljkama ne razgovara se o tarifnim pravilnicima ili sistematizacijama. To je neki drugi razgovor s drugim ljudima. Riječ je o intelektualnoj, profesionalnoj razmjeni mišljenja između naših najvažnijih opinion makera, a ne o sindikalnom sastanku. Ako vas baš zanima, sindikalni sastanak bit će održan u utorak', kaže šef EPH.

Prethodni članci:

arti-201003050184006 arti-201002160159006 arti-201001260434006 arti-200910090155006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo