'Nalaz je poslan' / Danima je čekala nalaz o kojem joj ovisi život, a onda je stiglo bizarno objašnjenje

Image
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Radi se zapravo o pitanju života i smrti, o danima, satima jer je riječ o zloćudnoj bolesti

13.1.2019.
10:15
Marko Lukunić/PIXSELL
VOYO logo

Kći Ilije Guberine iz Pule čekala je danima nalaz o kojem joj doslovce ovisi život, no iako su u bolnici tvrdili da je poslan, na adresu Guberininih nije stizao. I tako 12 dana. Razlog bizaran. 

"Moja kćerka je teško bolesna, a nalaz koji je poslan iz Rijeke i s kojim hitno treba na operaciju u Zagreb još uvijek nije došao na našu adresu. Iz riječke poliklinike su nam potvrdili da je poslan još 30. prosinca 2018., ali u pulskoj pošti su rekli da jednostavno nemaju dovoljno poštara i da zbog toga pošiljka kasni", požalio se Ilija Guberina, piše Glas Istre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situacija je nažalost takva, priča Ilija, da se stvarno radilo o hitnoći. Radi se zapravo o pitanju života i smrti, o danima, satima jer je riječ o zloćudnoj bolesti. Njegova je kćerka, ističe, svakodnevno zabrinuto zvala polikliniku u nadi da će saznati neku novu informaciju. No, sestra joj je iz dana u dan ponavljala istu rečenicu: "Nalaz je poslan 30. prosinca".

Na kraju nije imala izbora. Sama je otišla u Rijeku, u polikliniku gdje je obavila pretragu pomoću metode pozitronske emisijske tomografije (PET/CT) po nalaz i snimke, a potom nastavila za Zagreb na operaciju. Ta je dokumentacija, naime, bila neophodna za nastavak pretraga, a na kraju i za operativni zahvat o kojem joj ovisi život.

Nije mu jasno, kaže, kako je uopće došlo do toga. Prošlo je 12 dana otkad je nalaz poslan iz bolnice u Rijeci, a u Puli ga još uvijek nitko nije dostavio. Iznenađuje ga i razina nonšalantnosti s kojim su im u glavnoj pošti rekli da nemaju dovoljno radne snage. U Hrvatskoj pošti pak tvrde kako sve rade na stabilizaciji situacije i poboljšanje dostave u Istri, piše Glas Istre

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo