'tata tako još uvijek živi!' / Danijel nastavio plemenitu tradiciju preminulog oca: donirao je njegove organe!

Danijelov otac umro je prije 15 mjeseci! Cijeli je život pomagao drugima pa je Danijel želio nastaviti tu tradiciju. Donirao je očeve organe! Kome – ne zna, ali zna da njegov tata tako još uvijek živi! Slijep je od rođenja, ali dobro itekako vidi kakvu je stvar napravio nekome kome su organi trebali

18.2.2016.
17:39
VOYO logo

Danijel je mladi pjesnik, magistar hrvatskog jezika i slijep je od rođenja, ali ovo nije takva priča. Ovo je priča o njemu i njegovoj obitelji čija je plemenita gesta spasila nekoliko života. Tata Mladen preminuo je od moždanog udara prije nešto više od godinu dana. Kad su im u bolnici rekli da mu nema spasa, jedan šok je zamijenio drugi – hoće li donirati njegove organe.

"Nije bilo vremena da se razmišlja pa smo trebali donijeti što prije odluku i ispostavilo se da smo donijeli pravu odluku da ćemo donirati organe", kazao je Danijel Kralj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je rekao - tata je uvijek svima volio pomagati i ja vjerujem da bi se on složio da bi se njega sad pitalo da bi on to prihvatio. I tako smo se onda mi odlučili na doniranje", kazala je Marina Kralj.

Danas su jako ponosni na to što su učinili. No, iskreno priznaju – tad je to bilo užasno teško.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danijel je bio iznimno vezan za oca. Tata je bio taj koji ga je odmalena vodio na razna književna natjecanja, utakmice. Bio mu je podrška u svemu. I dok ga se mama prisjeća gledajući njihove zajedničke fotografije, Daniel u glavi vrti neke stare razgovore. Najdraža mu je tatina čestitka povodom objavljivanja prve zbirke pjesma. 

Ono što tješi sve članove ove male obitelji je to što znaju da jedan dio njihova oca, djeda i supruga živi u drugim ljudima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

bitelj Kralj ne zna gdje su i komu otišli Mladenovi organi. Rekli su im da je još rano za tu informaciju. Ali kad jednom doznaju, ništa ih, kažu, neće spriječiti u tome da upoznaju osobu u kojoj kuca srce njihovog tate. 

"Osoba umre tek kad ju svi zaborave, a mi nismo zaboravili niti jednog trenutka mog tate pa najvažnije što ostaje to su dobra djela", dodaje Danijel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovakva dobra djela doslovce spašavaju živote, a onima koji ostaju daju barem malu utjehu. 

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo