PRVO VELIKO IZNENAĐENJE / Danci slave, Nizozemci u nevjerici!

Image
Foto: Pixsell

U prvoj utakmici 1. kola skupine B Danska je u Harkivu iznenađujuće svladala Nizozemsku sa 1-0 (1-0).

9.6.2012.
19:57
Pixsell
VOYO logo

NIZOZEMSKA - DANSKA 0:1 (0:1)

Harkiv. Stadion Metalista. Gledatelja: 35.000. Sudac: Damir Skomina (Slovenija).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

STRIJELAC: 0-1 Krohn-Dehli (24).

NIZOZEMSKA:Stekelenburg, Van der Wiel (Kuyt, 85), Heitinga, Vlaar, Willems, Van Bommel, N. de Jong (Van der Vaart, 71), Robben, Sneijder, Afellay (Huntelaar, 71), Van Persie.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DANSKA: Andersen, Kjaer, Jacobsen, Agger, Poulsen, Kvist, Zimling, Krohn-Dehli, Eriksen (Schoene, 74), Rommedahl (Mikkelsen, 84), Bendtner.

Favorizirana Nizozemska dominirala je tijekom cijelog susreta, stvorila je brojne prilike, ali je "pala od jednog ispaljenog metka".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nizozemska je od početka potisnula Dansku u njihovu polovicu terena, imala je nekoliko poluprilika, a najbolja je bila ona Robina van Persieja iz 7. minute, kada je sa desetak metara pucao pored gola.

U jeku tog pritiska uslijedio je šok za Nizozemce. Igrala se 24. minuta a Krohn-Dehli je odličnim driblingom izbacio trojicu obrambenih igrača i sjajno pogodio za vodstvo Danske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon primljenog gola Nizozemci su pojačali pritisak na dansku polovicu, u 36. minuti Robben je pogodio vratnicu, a u 43. Van Persie je imao najbolju priliku u prvom poluvremenu, ali je njegov udarac obranio danski vratar Andersen.

Image
Foto: Pixsell

Na početku drugog poluvremena dvije prigode za Nizozemsku. U 51. minuti Van Bommel u padu puca sa vrha 16-erca, a Andersen vršcima prstiju spašava mrežu. Minutu kasnije udarac Affelayja prolazi tik uz vratnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom u 63. minuti Robben glavom puca pored gola, a posljednju veliku priliku imao je Huntelaar u 74. minuti kada je sam izašao pred vratara Andersena, koji još jednom odlično brani.

Kod Danske najopasniji je bio strijelac pobjedničkog gola Michael Krohn-Dehli, koji je dva puta udarcima sa vrha 16-erca ozbiljno protegnuo vratara Stekelenburga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pixsell

Minutu prije završetka utakmice nizozemski su igrači tražili kazneni udarac nakon što je Jacobsen u svom 16-ercu rukom odnio loptu Huntelaaru, ali slovenski sudac Skomina samo je odmahnuo rukom.

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo