gužva u gradu / Danas u Splitu nema pauze: dok Vlada potpisuje ugovore teške 2 mlrd kuna, pred Gradskom upravom - prosvjed

Pred Banovinom je održan prosvjed bivših radnika Dalmacijavina i stanara Brodosplitovog hotela za samce, a kojeg je ministar državne imovine Goran Marić poklonio Gradu Splitu

4.5.2018.
11:57
VOYO logo

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković sudjelovao je na svečanoj sjednici splitskog Gradskog vijeća na kojo su zaslužnim Splićanima dodijeljene nagrade. Na sjednici su se okupili mnogobrojni visoki državni dužnosnici, a uz gradonačelnika Splita Andru Krstulovića Oparu, župana Splitsko-dalmatinske županije Blaženka Bobana i predsjednika splitskog Gradskog vijeća Juru Šundova, došao je i nadbiskup splitsko-makarski Marin Barišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu je pred Banovinom održan prosvjed bivših radnika Dalmacijavina i stanara Brodosplitovog hotela za samce, a kojeg je ministar državne imovine Goran Marić poklonio Gradu Splitu. Strahuju da će zgrada biti prodana tajkunu, a uz njih je bio i saborski zastupnik Miro Bulj. U obraćanju javnosti, splitski gradonačelnik je rekao kako njegovi sugrađani, ali i stanovnici splitske aglomeracije, očekuju mnogo od sjednice Vlade koja će se održati nakon svečane sjednice. 

Peta sjednica Vlade izvan Zagreba

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Peta sjedica Vlade izvan Zagreba uglavnom je posvećena razvoju Grada i Splitsko-dalmatinske županije, za što će kroz brojne projekte ukupno biti uloženo dvije milijarde kuna.

Uoči Dana grada i blagdana zaštitnika Splita svetoga Dujma, 7. svibnja Gradsko vijeće je u petak u Hrvatskom narodnom kazalištu održalo svečanu sjednicu, na kojoj je predsjednik Vlade Andrej Plenković, čestitajući Splićanima njihov dan, izrazio zadovoljstvo što će se sjednica Vlade održati u njihovu gradu i poručio da su došli dati podršku politici poboljšanja života svih građana Splita i Splitsko-dalmatinske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara je poručio kako su pokazali da misle ozbiljno i da aktivnosti koje su poduzete vraćaju povjerenje građana u gradsku upravu dodavši da je to jedini put kojeg su odabrali i koji vodi do zadovoljnih građana. "Imamo snagu i moć napraviti velike stvari poput značajnih projekata i stvoriti razvojno žarište cijelog hrvatskog juga", poručio je gradonačelnik pozvavši građane da budu "ambiciozni grad". Pozvao je na zajedničku borbu za čisti zrak i vodu, za nova radna mjesta jer je, kazao je, Split pokazao da je najbolji kada su svi zajedno.

Premijer Andrej Plenković je s govornice poručio kako mu je posebno zadovoljstvo da se svečana sjednica Vlade održava u Splitu, da su došli dati podršku politici koja radi na poboljšanju standarda života svih građana Splita i Županije. "U naš program smo ugradili točke koje će danas poboljšati infrastrukturu, riješiti probleme zaštite okoliša i ostala pitanja u Splitu i Županiji", rekao je premijer Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća su bili i predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković te potpredsjednici Vlade Martina Dalić i Damir Krstičević, te ministri Marija Pejčinović Burić, Gabrijela Žalac, Lovro Kuščević, Marko Pavić, Nada Murganić, Nina Obuljen Koržinek, i drugi.

Jandroković je čestitajući građanima Splita dan grada i Sv. Dujma izjavio da će se danas na tematskoj sjednici Vlade donijeti niz odluka koje će biti novi iskorak Splita na mnogim područjima, te da će novi projekti i nove vrijednosti povući za sobom nove investicije i tako pridonijeti novom napretku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splitsko-makarski nadbiskup monsinjor Marin Barišić je poručio da danas otkrivaju mogućnost boljega Splita. "Samo ozračje svetkovine govori da je ovo moguća misija. I ova svečana sjednica želi biti znak i iskorak za bolji Split", izjavio je Barišić.

Na današnjoj svječanoj sjednici su dodijeljene nagrade Grada Splita za 2017. godinu zaslužnim Splićanima koje im je uručio gradonačelnik Andro Krstulović Opara i predsjednik Gradskog vijeća Jure Šundov. Dobitnici nagrada za životno djelo su doktor Ivan Urlić, novinar Ivica Luetić i profesor Frano Baras, osobne nagrade su dobili glazbeni umjetnik Vlado Sunko i plivačica Dina Levačić, dok je skupnu nagradu dobio dječji zbor Srdelice i Jedriličarski klub Mornar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo