inspektori na terenu / Danas se u Podstrani nastavlja rušenje bespravnih objekata: vlasnici sami uklanjaju svoje objekte

Image
Foto: RTL

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja putem građevinske inspekcije kontinuirano nadzire uklanjanja nezakonito izgrađenih građevina diljem cijele Republike Hrvatske

10.4.2018.
11:36
RTL
VOYO logo

Na području Splitsko - dalmatinske županije započeto je uklanjanje bespravne gradnje koje će se obavljati u idućih desetak dana. izvijestilo je Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja.

"Građevinski inspektori danas obilaze područje u općini Donja Podstrana, gdje je utvrđeno da je jedan investitor u potpunosti sam uklonio svoju bespravnu gradnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o armiranobetonskom platou koji je izgrađen bez izvršne odnosno pravomoćne građevinske dozvole na lokaciji u Strožancu, Podstrana na pomorskom dobru na dijelu k.č.br. 5183/5 i dijelu k.č. 6298/5 k.o. Donja Podstrana. 

Drugi investitor obvezao se da će također sam ukloniti bespravno izgrađen armiranobetonski plato sa drvenom i metalnom nadstrešnicom i metalnim stepeništem koje su izgrađene na pomorskom dobru na k.č.br. 5183/1 k.o. Donja Podstrana. Inspekcija će pratiti tijek uklanjanja i po potrebi uvesti u posao ugovornog izvođača", stoji u priopćenju koje je poslalo ministarstvo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja putem građevinske inspekcije kontinuirano nadzire uklanjanja nezakonito izgrađenih građevina diljem cijele Republike Hrvatske. Tijekom 2017. godine uklonjene su 316 bespravne građevine. Većinu su uklonili sami vlasnici odnosno investitori, jer je to za njih povoljnije nego kada uklanja ugovorna tvrtka građevinske inspekcije.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo