DANAS OČEKUJTE NOVI UDAR VRUĆINE, HRVATSKU TRESE NOVI TOPLINSKI VAL: / No, on će biti kratkog daha - stiže drastična promjena

Image
Foto: Pixsell

Današnji dan donosi vrhunac toplinskog vala pa će uz vrlo vruće vrijeme biti i vrlo sparno.

10.8.2017.
9:28
Pixsell
VOYO logo

Istočna Hrvatska danas će biti okupana suncem, uz malu vjerojatnost za lokalne pljuskove i grljavinu. Najviša dnevna temperatura zraka bit će između 35 i 39 °C.

Image

Središnja Hrvatska također će se grijati na iznadprosječnim temperaturama, bit će vruće i sparno. . Poslijepodne će mjestimice biti umjerenog razvoja oblaka pa će lokalno biti mogući pljuskovi i grmljavina. Mjestimice će noć biti topla, a dnevna temperatura zraka ići će do čak 38 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Zapad zemlje također će biti sunčan, posebno na sjevernom Jadranu, gdje je vjerojatnost pljuskova i grmljavine znatno manja nego u gorju i u unutrašnjosti Istre. Istra bi ponovno mogla doživjeti jako grmljavinsko nevrijeme. Najviša dnevna temperatura većinom će se kretati između 32 i 35 °C.

Image

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije sunčano i vruće, u unutrašnjosti i vrlo vruće s temperaturom zraka i do 39 °C. Puhat će uglavnom slab, južni i jugozapadni vjetar. Noć će biti topla i neugodna - temperatura se ponegdje neće spuštati ispod 28 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Slične će vremenske prilike vladati i na jugu Hrvatske.

Image

Meteoalarm je za danas izdao crveno upozorenje za cijelu zemlju. Vrijeme je danas opasno po zdravlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Petak će ponegdje biti kišovit. Pljuskovi bi na kopnu mogli biti izraženiji, dok će kasno navečer i u noći na subotu ponegdje biti i olujnog nevremena. U subotu većinom oblačno s kišom i osjetno svježije. Postpuno razvedravanje slijedi u nedjelju.

Jadran će u petak biti pretežno sunčan, no prema kraju dana na sjevernom i srednjem dijelu očekujte pljuskove i grmljavinu. U noći na subotu može biti i jače izraženog grmljavinskog nevremena. U subotu promjenljivo oblačno i svježije mjestimice s kišom i pljuskovima. Nedjelja će biti pretežno sunčana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo