PASJE VRUĆINE / Pred nama je pakleni dan, ali na vidiku je i osvježenje: Temperature će u kratkom roku pasti i za više od 10 stupnjeva

Image
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
17.7.2023.
7:54
Grgo Jelavić/Pixsell
VOYO logo

Diljem Hrvatske jutros je pretežno vedro, a već rano ujutro bilo je i vrlo toplo. Duž Jadrana su tijekom noći temperature bile i više od 25 stupnjeva. Meteorologinja Tea Blažević u vremenskoj prognozi na televiziji N1 kazala je da će u nastavku dana, uz obilje sunca, temperature rasti i do 38 stupnjeva.

Na snazi je viši stupanj upozorenja na vrućinu za cijelu zemlju i opasnost od toplinskog vala je velika. Potkraj dana i u noći na utorak u najsjevernijim predjelima unutrašnjosti mogući su pljuskovi praćeni grmljavinom - kazala je meteorologinja Blažević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: DHMZ

U utorak moguć poneki pljusak

U vremenskoj prognozi DHMZ-a za danas se navodi da će biti sunčano, vruće i vrlo vruće, mjestimice i sparno. Poslijepodne i navečer je u središnjim i istočnim predjelima moguć lokalni pljusak s grmljavinom. Vjetar uglavnom slab jugozapadni, a prema večeri umjeren sjeverni i sjeveroistočni, prolazno jak. Na Jadranu slab do umjeren umjeren jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 34 i 38 °C.

U utorak će biti pretežno sunčano, vruće i vrlo vruće. Uz više oblaka u noći i ujutro poneki pljusak s grmljavinom moguć je na sjeveru zemlje, a poslijepodne i u gorju. Vjetar uglavnom sjeveroistočni, a na Jadranu jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, ujutro na sjevernom dijelu bura. Najniža temperatura zraka između 17 i 22, a na Jadranu od 24 do 28 °C. Najviša dnevna većinom između 30 i 34, a na Jadranu te unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 35 do 39 °C - kaže se u prognozi DHMZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: DHMZ

U drugoj polovici tjedna bit će manje vruće

Meteorologinja Blažević u prognozi za N1 napominje da bi srijeda mogla donijeti nestabilnije vrijeme i da bi prema večeri moglo biti pljuskova u unutrašnjosti, uz koje će osvježiti, a lokalno prijeti i nevrijeme.

Drugi dio tjedna donosi malo nestabilnije prilike i ipak manje vruće, barem što se unutrašnjosti tiče. Pljuskova će biti i na sjevernom Jadranu gdje će prolazno zapuhati i jaka bura. U Dalmaciji će se zadržati uglavnom suho, ostat će vruće i vrlo vruće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Sutra još sunčano i vruće, pred kraj tjedna mogući pljuskovi i nevrijeme

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo