tužna realnost / Dan u životu hrvatskog prosjaka: 'Kažu da bih se trebao zaposliti. I ja to mislim, ali gdje?'

Image
Foto: ILUSTRACIJA / Sanjin Strukic/PIXSELL

Enver prosi za, kako kaže, hranu i cigarete, a ponekad zna otići i u kockarnicu u želji da nešto zaradi

20.1.2019.
16:51
ILUSTRACIJA / Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Labinjanin Enver Mušanović (37) po zanimanju je mesar koji ne podnosi krv i ne voli sjeckati niti komadati životinje pa tako nije nikad radio kao mesar. Jedine dvije godine staža ima u građevini, u Šumariji, u komunalnom poduzeću. Danas preživljava proseći i obavljajući poslove na crno, javlja Glas Istre.

Naime, Enver prosi za, kako kaže, hranu i cigarete, a ponekad zna otići i u kockarnicu u želji da nešto zaradi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Život mi je nikakav, živim u nehigijenskim uvjetima u stanu koji mi je dodijelio grad. Strop prokišnjava, odvod za kanalizaciju je katastrofa, nemam se gdje ni okupati ni skuhati. Tu samo prespavam", ispričao je pa opisao kako izgleda jedan dan u njegovom životu.

"Ustajem oko 6 - 7 ujutro, popijem kavu na markatu za koju sam prethodni dan ostavio kune, od 8 do 9 počinjem žicati na Katurama i ispred Lidla. Tu budem sat dva, od onoga što nažicam popijem kavu i nešto pojedem i onda nastavim žicati dok me netko ne pozove da mu dođem nešto raditi. Tu znam zaraditi ručak, a ako traje duže onda i večeru. Ljudi mi daju novac, hranu, odjeću, nekad i neke stvari koje podijelim, jer nije sve u novcima, a mogu ih i prodati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomažem ljudima, starima i nemoćnima. Znam im otići u kupovinu, po špežu pa mi nešto daju", ispričao je za Glas Istre pa kazao da mu znaju reći da to nije lijepo, ali da se ne obazire.

"Kažu da bih se trebao zaposliti. I ja to mislim, ali gdje. Išao sam više puta i u Grad Labin i u Centar za socijalnu skrb koji mi je postavio skrbnika koji pomaže, ali posla nema. Samo me šetaju. Valjda ću naći neki posao u budućnosti", ispričao je 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo