čeka se rasprava / Dan D za Martinu Dalić: hoće li oporba u Saboru predati zahtjev za razriješenjem potpredsjednice Vlade?

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Podsjetimo, prošlog tjedna MOST-ov zastupnik Nikola Grmoja je najavio kako će opoziv u proceduru biti upućen u srijedu, no SDP-ov Arsen Bauk jučer je izvijestio kako je prikupljen dovoljan broj potpisa za zahtjev

7.3.2018.
9:16
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Danas je na rasporedu nastavak saborske sjednice na kojoj se očekuje kako će oporba u saborsku raspravu predati zahtjev za razriješenjem ministrice gospodarstva i potpredsjednice Vlade Martine Dalić.

VIŠE O TEMI: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>>Oporba prikupila dovoljan broj potpisa za opoziv Martine Dalić: sutra predaju zahtjev u Saboru?

Podsjetimo, prošlog tjedna MOST-ov zastupnik Nikola Grmoja je najavio kako će opoziv u proceduru biti upućen u srijedu, no SDP-ov Arsen Bauk jučer je izvijestio kako je prikupljen dovoljan broj potpisa za zahtjev. Ipak, nije htip precizirati kad bi on mogao biti predan na raspravu, tek napomenuvši kako će to biti učinjeno kad za to bude 'pravi trenutak'. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, na dnevnom redu pred zastupnicima je i rasprava o paketu šest pravosudnih zakona kojima se jača neovisnost pravosuđa i reorganizira mreža pravosudnih tijela, a jedan od glavnih elemenata je spajanje prekršajnih s općinskim sudovima, osim u Zagrebu s obzirom na njegovu veličinu.

Uz to, raspravit će se i o konačnom prijedlogu zakona o strateškim investicijskim projektima. Vlada njime predlaže smanjenje financijskog limita vrijednosti projekta sa 150 milijuna na 75 milijuna kuna, a na otocima, potpomognutim područjima, u poljoprivredi i šumarstvu na 10 milijuna te da se na listu strateških projekata izravno uključe energetski projekti s europske liste projekata od zajedničkog interesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početkom sjednice po uobičajenoj proceduri predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću upućeno je nekoliko zahtjeva za stanku. 

Vešligaj je stanku zatražio zbog problema čišćenja snijega u lokalnim jedinicama, Željko Glasnović zbog rasprave o poboljšanju rada javne uprave, a Strenja Linić zbog lošeg stanja u 3. maju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo