ŠTO TRAŽE BANDIĆ, HNS... / Damira Gregoret o križaljci zahtjeva za Plenkovića: 'Moguće je da će se raditi o vrsti vezane trgovine'

Premijer će imati problema s koalicijskim partnerima oko njihovih zahtjeva

24.10.2019.
18:56
VOYO logo

Štrajku učitelja i profesora u osnovnim i srednjim školama, koji traje već desetak dana, na jedan su se dan danas pridružili i fakulteti, a burno je bilo i u Slavonskom Brodu gdje su zbog neisplate plaće štrajkali radnici Đure Đakovića. 

U RTL-u Danas novinarka RTL-a Damira Gregoret komentirala je sve više zahtjeva koalicijskih partnera koje postavljaju Vladi Andreja Plenkovića i hoće li premijer imati zbog njih problema. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bandić kritizirao poreznu reformu

Premijer će imati problema s koalicijskim partnerima oko njihovih zahtjeva, a bilo je to jasno još početkom tjedna kad je Milan Bandić otvoreno i javno kritizirao poreznu reformu jer će se u "škarama" zbog olakšica naći i gradonačelnici i načelnici. 

S druge strane, Bandiću trebaju ruke HDZ-a kako bi mu prošao GUP, a Plenkoviću trebaju ruke Bandićevih zastupnika u Saboru kako bi prošao proračun. Ako on ne prođe, onda pada i Vlada. Zagrebački GUP treba dobiti i dozvolu Ministarstva graditeljstva na čijem čelu je HNS-ov Predrag Štromar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On danas nije bio na sjednici Vlade, a njegov državni tajnik poručio je tek da će odobrenje dobiti ukoliko sve bude po zakonu. S obzirom na cijelu ovu križaljku moguće je da će se na kraju raditi o nekoj vrsti vezane trgovine, kazala je Gregoret. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo