NAKON INTERVJUA / Damir Škugor reagirao na ekskluzivni intervju sa predsjednikom uprave MOL-a. 'Hernádi nije govorio istinu!'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Prošli tjedan Zsolt Hernádi dao je ekskluzivni intervju RTL-ovoj Damiri Gregoret u kojem je između ostalog komentirao 'pljačku stoljeća' u INA-i  i poručio to je zločin.

24.4.2023.
16:00
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Iz odvjetničkog tima Damira Škugora reagirali su na izjave predsjednika i glavnog izvršnog direktora MOL Grupe Zsolta Hernádija koji je na pitanje o velikoj aferi u kojoj je INA oštećena za 150 milijuna eura odgovorio:

"To što se tamo dogodilo je zločin. Osoba je krivotvorila ugovore, antidatirala ugovore, sklopila ugovor za koji nije imala ovlasti, i to vjerojatno s nekim od svojih podređenih, a slala je i lažna izvješća unutar organizacije.  Inače, samo bih tiho dodao da se, kad je cijela stvar otkrivena, i unutar MOL-a počelo provjeravati kakvi su to ugovori, da tim ugovorima nema mjesta, što će ti ugovori tamo? Ali kako god bilo, to je zločin. A kod nekog zločina reći da su za njega trebali znati svi… pa mene još jedino čudi što ja još nisam upleten, jer jedino još nedostaje da je i Zsolt Hernádi nešto znao o tom Škugoru. Iako nisam znao niti da ta osoba postoji u organizaciji…"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
Ekskluzivno za RTL Danas /

Zsolt Hernádi otkrio kako je biti 'zatočen' u Mađarskoj, čiji je broj napisao Sanaderu te što ga je zaboljelo oko INA-e

Image
Ekskluzivno za RTL Danas /

Zsolt Hernádi otkrio kako je biti 'zatočen' u Mađarskoj, čiji je broj napisao Sanaderu te što ga je zaboljelo oko INA-e

Na ove izjave reagirao je Damir Škugor, a njegovu reakciju prenosimo u cijelosti:

" Tijekom intervjua gospodin Zsolt Hernadi je na pitanje o „otkriću afere da je INA oštećena za 150 milijuna eura“ iznio netočne podatke o našoj stranci, gospodinu Damiru Škugoru i drugim zaposlenicima INE d.d.. Gospodin Damir Škugor kao direktor Plina i energije u INA d.d., kao i njegovi prethodnici, sklapao je ugovore sukladno ovlastima, proceduri i internim aktima INA d.d., te su o istima obaviještene osobe u skladu sa svim aktima društva. Naša stranka je kao direktor Plina i energije, godišnje potpisivao više od 400 ugovora, te su svi ugovori izvještavani na identičan način u skladu s propisanim procedurama i internim aktima u INA d.d. Propisane procedure i interni akti INA d.d. su obvezujući za sve zaposlenike INE, te se isti ne mogu ni na koji način zaobići. Osim navedenog, napominjemo da INA d.d. ima iznimno visoku i kontinuiranu kontrolu i nadzor poslovanja u svim sastavnicama Društva. Gospodin Zsolt Hernadi je zasigurno svjestan činjenice da sve što je izrekao vezano uz rad gospodina Damira Škugora jednostavno nije moguće s obzirom na propisane i implementirane procedure uz istovremeno provođenje kontinuirane kontrole i nadzora unutar INA d.d. i MOL grupe "

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo