Dame i gospodo, naša nova kolumnistica!

Slobodanka Boba Đuderija popularnost je stekla svojim blogom "Marchelina", kao i svojim humoreskama, ali i ozbiljnim, uglavnom ratnim pričama, a za erotsku je priču dobila i nagradu Casanovafesta.

10.10.2011.
15:38
VOYO logo

"Ovo je trenutak kad moramo okupiti sve koji misle hrvatski i misle za Hrvatsku". I sad se ja onako hrvatcki zbunjeno mislin kako to hrvatcka Jadranka pobogu hrvatcki misli da tribaju okupit sve koji hrvatcki misle hrvatcki? Kako se, naime (pardon, hrvatcki naime), misli hrvatcki? Da li to znači da kad se ja onako u hrvatcko jutro probudim i protrljam one moje hrvatcke krmelje, tribam isti hrvatcki čas počet hrvatcki mislit o mojin hrvatckim planovima za taj hrvatcki dan? U hrvatckom skladu s tim, zbacila san sa hrvatcke mene moju hrvatcku pidžamu i otišla u moje hrvatcko kupatilo i hrvatcki temeljito oprala moje hrvatcke zube i pripadajuće im moje hrvatcko lice.

Slobodanka Boba Đuderija popularnost je stekla svojim blogom "Marchelina", kao i svojim humoreskama, ali i ozbiljnim, uglanvom ratnim pričama, a za erotsku je priču dobila i nagradu Casanovafesta. Od utorka je možete pratiti i na net.hr-u, u kolumni "Nisan te tila".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rođena je u Šibeniku gdje je provela dio djetinjstva, da bi joj se potom obitelj preselila u Split gdje živi i danas. Završila je srednju ekonomsku školu u Splitu, smjer "ekonomista za osnovne ekonomske poslove" ali tim poslom se nikad nije bavila. Većinu radnog vijeka je radila kao prevoditeljica i u turizmu jer govori i piše engleski, talijanski i francuski. Majka je jednog osamnaestogodišnjeg sina s kojim živi sama zadnjih desetak godina.

Prvi javni literarni počeci su joj bili u Slobodnoj Dalmaciji gdje je objavljivala kratke humoreske u podlistku "Pomet". Osim bloga "Marchelina" vodi i blog "Pismo anđelu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri, dva, jedan...

"Lansiranje u regiji", kako sama kaže, doživjela je 2008. godine, nakon što je poslala svoju prvu priču, ratne tematike, pod naslovom "Četnikuša" u regionalni internetski portal e-novine. Od tada surađuje s e-novinama gdje redovito objavljuje humoreske, ali i ozbiljne priče, često ratne tematike. Objavljuje i na drugim portalima i u tiskanim medijima, u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj (kolumne u sarajevskom tiskanom časopisu "Pozitiv", na portalu "Lupiga", "Dalmacijanews", "Marginalac", "Sućuraćki portal" i mnogim drugima).

Glavna je urednica splitskog portala "e-ćakule" gdje također ima stalnu kolumnu "Marčelina", a na tom portalu osim uredničkog posla i pisanja kolumni, bavi se i novinarskim dijelom posla i objavljuje reportaže, fotoreportaže i intervjue.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ljeto 2010. godine je pobijedila na natječaju Casanovafesta za najbolju blogersku erotsku priču.

2007. godine je objavila zbirku poezije "Morske erotske", 22 pjesme posvećene moru, ljubavi i podneblju u kojem živi, a u listopadu se očekuje i njezina prva zbirka kratkih priča, u izdanju Jesenski&Turka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo