BEZ DLAKE NA JEZIKU / Dalija poslala žestoku poruku Milanoviću pa izjavila nešto što će odjeknuti: 'Reći ću vam tko točno stoji iza plinske afere'

Image

Orešković je u studiju N1 prokomentirala aktualne teme

17.7.2023.
13:46
VOYO logo

"Ne možemo reći da sustav funkcionira ako je sudbena vlast u blokadi već sedam tjedana", prokomentirala je Dalija Orešković, saborska zastupnica, prenosi N1 Hrvatska. Isto tako Orešković je napomenula da je sada sve na predsjedniku države koji je Ustavom obvezan brinuti se da sve funkcionira.

Prema riječima saborske zastupnice, činjenica je da pravosuđe ne funkcionira, da je u blokadi i to je samo po sebi izvanredno stanje u državi, upravo zato i postoji izravni izbor predsjednika države. On ne može naložiti održavanje same sjednice, ali može to predložiti. "Možda je u pozadini njegove nevoljkosti to što misli da Sabor nema neku moć… Možda mu je izvanredna sjednica netema, kao što je Plenkoviću plinska afera netema. Izvanredna sjednica bi pokazala da se barem sjećamo u natruhama što u Ustavu piše", rekla je Orešković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zastupnica je uz to još nadodala da ako sjednice ne bude, a očito je neće biti, to znači da je stanje u državi još gore nego što se misli. “Možemo proglasiti doživotnu vladavinu HDZ-a… Neke institucije koje su po Ustavu imale neke zadaće, očito to ne koriste i to više nema smisla”, napomenula je Orešković.

Image
NAJBOLJE SNIMKE EKSPLOZIVNOG AKTUALCA /

Dalija Orešković pitala Plenkovića krade li i on, premijer ju je vrijeđao, a u prvom planu je bio - Google

Image
NAJBOLJE SNIMKE EKSPLOZIVNOG AKTUALCA /

Dalija Orešković pitala Plenkovića krade li i on, premijer ju je vrijeđao, a u prvom planu je bio - Google

Zastupnica Orešković rekla je da je posljedica 7-godišnje HDZ-ove vlasti to da su insitucije izbrisane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sad kad smo došli do ruba provalije i treba nam sustav, sad se vidi da to sve skupa ne funkcionira. I predsjednik države sad ne bi, ne zna, golub pismonoša treba javiti da je država u izvanrednom stanju", komentirala je Dalija Orešković.

Orešković smatra kako će se morati pogledati u oči i vidjeti da nešto treba drastično mijenjati objašnjavajući da je sve nekako utihnulo, da nema pravog bunta. “Ova situacija trebala bi biti nešto oko čega će se ujediniti svi. Građani bi trebali izaći na ulice, njihovi se predmeti rješavaju u sudnicama. Doslovno sve u ovoj državi ovisi o toj sudbenoj vlasti koja sad pada na najslabijoj karici. Plenković i njegova vlast se iživljavaju na onima koji su najslabiji”, upozorila je Orešković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saborska zastupnica nadovezala se kako je oporba ujedinjena u mišljenju da treba sazvati izvanrednu sjednicu te na rješenja gledaju drugačije i svaka politička opcija zastupa svoju politiku. "Jedan se dio opozicije nadao da će predsjednik države reagirati drugačije, a zajednički zaključak bit će donesen na sutrašnjem sastanku", zaključila je zastupnica.

Afera HEP

Komentirajući aktualne teme, Orešković je govorila i o plinskoj aferi i kako je rekla Filipović je jasno dao da znanja da ga je Uprava HEP-a sa zakašnjenjem obavijestila o tome što se događa. “Očito je da iza ove afere imenom i prezimenom stoji Andrej Plenković. Mislim da on ovu aferu brani iz osobnih razloga”, pojasnila je zastupnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Orešković smatra kako se radi o kriminalu, a ne kriminalnom nemaru kako to kaže predsjednik države. "Mislim da je tu trebao dati vjetar u leđa slabim snagama USKOK-a i DORH-a. Ovo je kriminal, ovo ne može biti nemar", nadodala je saborska zastupnica.

POGLEDAJTE VIDEO: Afera u Vladi i HEP-u - tko je kupio plin za jedan cent?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo