Zbog svih afera / Dalija Orešković ide u utrku za Pantovčak: 'Nadam se da će građani stati u obranu demokracije'

Image
Foto: Tomislav Miletic/PIXSEL

"Odluku sam donijela u jeku izbijanja korupcijskih afera u izvršnoj vlasti"

8.7.2019.
11:28
Tomislav Miletic/PIXSEL
VOYO logo

Predsjednica START-a i bivša čelnica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Dalija Orešković najavila je u nedjelju kandidaturu za predsjednicu Republike poručivši kako se na to odlučila jer joj se čini da su institucije koje bi trebale sudjelovati u borbi protiv korupcije ili potopljene ili pred eutanazijom.

"Odluku sam donijela u jeku izbijanja korupcijskih afera u izvršnoj vlasti. Činjenica je da na društvenu nepravdu koju korupcija stvara i koja je ušla u sve pore države i društva niti jedan od do sada istaknutih kandidata ne nudi prihvatljiva rješenja i prihvatljiv odgovor", rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čini joj se, kaže, da su u ovom trenutku sve institucije koje bi trebale sudjelovati u borbi protiv korupcije ili potopljene ili na najboljem putu da ih se u potpunosti eutanazira kao što je to slučaj s Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa.

"Ja se zalažem za jačanje institucija, njihove neovisnosti, nepristranosti, stručnosti i transparentnosti. Moj programski cilj je pravno uređena država, i uspostavljanje pravednosti i jednakosti pred zakonom". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitana kakve rezultate očekuje od izbora Dalija Orešković govori kako se nada da će građani prepoznati da moraju stati u obranu demokratskih vrijednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo