DALIĆ OPET NAPALA TODORIĆA: / 'On je bjegunac hrvatskog pravosuđa i lice s tjeralice, a ja samo radim svoj posao'

Image
Foto: Pixsell
6.11.2017.
12:22
Pixsell
VOYO logo

Novinari su ministricu Dalić upitali da prokomentira najnovije poteze Ivice Todorića, na što ih je ona prvo upitala: 'Mislite na bjegunca hrvatskog pravosuđa, lice s tjeralice i čovjeka koji se ne odaziva na pozive hrvatskih institucija?'.

'Todorić je odgovoran za propast Agrokora'

Naglasila je kako je ona 'ovdje svaki dan, radi svoj posao i tumači ono što rade ona i Vlada kako bi spasili hrvatsko gospodarstvo i od propasti Agrokora zašto je odgovoran Todorić'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radnici koje je Todorić doveo do ruba danas rade i primaju plaću te se u svim kompanijama Agrokora normalno odvijaju poslovni procesi kako bi se osigurala vrijednost za kreditora kojima je on ostao dužan više od 40 milijardi kuna, kaže Dalić.

'Prijavama će se baviti institucije koje se time moraju baviti. Kao i u svim dosadašnjim slučajevima pokazat će se o kakvim se lažima i pomaknutosti od stvarnosti radi', poručila je te dodala kako nema kontakata s istražiteljima. Očekuje da sve institucije svoj posao obave kako treba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinare je zanimalo i kako će se pad cijena dionica poduzeća u sastavu Agrokora odraziti na mirovine.

'Nema ugroze mirovina'

'Pad cijena dionica reflektira upravo ono što je Todorić učinio i time Agrokor doveo do ruba propasti. Mirovinski fondovi za koje se pretpostavlja da su imali neke od tih dionica imaju u svom upavljanju ogroman portfelj. To sigurno ne može ugroziti sigurnost mirovina i iz 2. stupa i uredno financiranje mirovinskih fondova', rekla je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče toga je li pogrešno dopustiti ulaganje u Agrokorove kompanije, a sam koncern nije izlistan na burzi, Dalić objašnjava kako su pravila ulaganja mirovinskih fondova regulirana zakonima koji propisuju limite ulaganja.

'Ti limiti služe da se zaštite fondovi od prerizičnih ulaganja. Kompanije koje su izlistane na burzi dužne su poštivati visoki stupanj transparentnosti, a pjedinačne investicijske odluke su odluke uprava mirovinskih fondova', rekla je Dalić za HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo