Dačić Tačija udario Rambujeom

"Što si tražio u Rambujeu od Srbije to sada mi tražimo od tebe"

5.12.2012.
21:54
VOYO logo

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je sinoć da je kosovskom premijeru Hašimu Tačiju poručio da se sada nalazi u situaciji u kojoj je nekada bio Slobodan Milošević, a to znači "ne daš ništa - e daćeš".

- Ono što nisi dao, što si tražio u Rambujeu od Srbije to sada mi tražimo od tebe, ne mi nego Srbi na Kosovu - preneo je Dačić šta je rekao Tačiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dačić je upozorio i da, ako nismo pametni, možemo da doživimo sudbinu Srpske Krajine. Premijer je rekao i da mi uvek kažemo na svakom pitanju istorijsko "ne", koje se posle pretvori u "da".

On je podsetio da je u vreme vlade Koštunice i Tadića proglašena nezavisnost Kosova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Šta su uradili, jel' su poveli rat možda - ako nećemo da vodimo rat nemoj da pretimo, onda mi moramo sada da vodimo realnu politiku koja neće ostati da je rešavaju naša deca i unuci. Mi ovo moramo da rešimo inače Srba neće biti ako se ova šansa sada propusti - kazao je Dačić.

On je istakao da pitanje Kosova zato mora da se reši u vreme mandata ove vlade, zato što nijedna druga vlada neće to moći da reši.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Zato što ne može niko ni Tomislava Nikolića, ni Aleksandra Vučića, ni Ivicu Dačića da optuži da je izdajnik jer ja sam za Kosovo ratovao, za razliku od ovih drugih koji su ga mirno predavali - kazao je Dačić.

Dačić je, gostujući na RTS-u, rekao da se ova šansa ne sme propustiti i da pitanje Kosova i Metohije mora da se reši u vreme mandata ove vlade. "Srbija se vratila u igru. Srbija je opet igrač u ovoj utakmici", kazao je premijer Dačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- To neće biti moguće, ne interesuje me ko za koga navija - poručio je Dačić gostujući na RTS-u. Dačić je rekao i da je proces istage u toku, da istrage vode i tužilašto i unutrašnja kontrola MUP-a i da po tim pitanjima postoji saglasnost između njega i Vučića.

- Zna se ko se u kojim istragama spominje, treba videti da li su uzimani i listinzi, da li su postojala odobrenja... - istakao je Dačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje na koga je Vučić mislio kada je rekao da je šokiran lažima koji se tim povodom čuju iz policije i vlade, Dačić je rekao da ne zna na koga je mislio, ali da je to verovatno bila rekacija na niz različitih izjava koje se tada pojavile.

- Ne znam na koga je mislio, bilo je mnogo izjava i zato sam i rekao da je policija hijerarhija kao i vojska i da ne može svako da daje izjave bez odobranja direktora ili ministra. Greška je napravljena, treba utvrditi kako je do nje došlo, da li nema papira, zašto nema, da li nije postojao u arhivi, zašto nema arhive i u svakom slučaju svega toga u budućnosti ne sme da bude - naglasio je Dačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je istakao i da Vučiću veruje da govori istinu da je prisluškivanja bilo, jer mu se on odmah javio i pre nego što je to izašlo u javnosti, kao i da je istraga odmah tada pokrenuta.

Dačić je naglasio da on kako ministar policije nije imao nikakve informacije o sprovođenju mera i prisluškivanju Vučića i predsednika Srbije Tomislava Nikolića, a da je policija po zakonu dužna da izvesti ministra o takvim aktiuvnostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Operativno bih imao kontrolu ako bi postojalo redovno informisanja. Pošto to nije postojalo mogle su se dašavati ovakve stvari - kazao je Dačić.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo