Dačić se smejao u Skupštini: Ma, kakva ostavka

Premijer malo branio sebe, malo Obradovića

27.6.2013.
19:38
VOYO logo

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da odavno nije čuo smešnije pitanje od onoga koje mu je danas upitio šef poslanika DSS-a Slobodan Samardžić u Skupštini Srbije - da li će podneti ostavku zbog otvaranja pretpristupnih pregovora Srbiji.

- Odavno nisam čuo smešnije pitanje - rekao je Dačić u parlamentu, gde s članovima svog kabineta odgovara na poslanička pitanja i dodao da mu "ne pada na pamet" da to učini, jer je reč o najvećem uspehu jedne vlade Srbije od 1990. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Za bilo šta drugo možete da tražite odgovornost, ali za ovo treba da imate poštovanja - naglasio je Dačić, prenosi Tanjug.

Samardžić je, pre nego što je upitao premijera da li će podneti ostavku, rekao da Srbija neće dobiti datum za otpočinjanje pregovora sa EU i da nije tačno da nema novih uslova, jer Srbija "u potpunosti mora da primeni briselski sporazum".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- To je 30 tačaka i zadataka koje Srbija mora da izvrši… Osnovno pitanje je zašto vlada sada glumi optimizam i pokušava da obmane javnost - rekao je Samardžić.

Ko je dobar sa Medlin Olbrajt?

Samardžić je , takođe, rekao da je očekivao takav odgovor, jer Dačić "ima poziciju da je vlast preča od svega".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- I da hoćete da podnesete ostavku, ne možete, jer ste potrebni Vašingtonu i Briselu. Ovo je najstabilnija vlada, jer morate da obavite posao - a to je predaja Kosova - rekao je Samardžić i upitao premijera može li da navede desetak "zadataka koje će vlada obaviti do decembra, do prve provere EU".

Dačić je rekao da je to već "ozbiljnije pitanje" i podsetio da je DSS 2000. godine sa tadašnjim koalicionim partnerima "došao na vlast uz ogromnu podšku iz inostranstva".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Kada vas nije bila sramota da imate podršku Medlin Olbrajt ne znam što bi nas bila sramota da imamo podrsku bilo koga iz EU - odgovorio je premijer.

"Lepotica dana" oprostila

On je Samardžiću rekao i da mu oprostio što je tako reagovao, ali da "ne laže studente i narod" da Srbija nije dobila pozitivnu odluku EU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šef poslanika DSS je odgovorio Dačiću da će biti "lepotica dana" i "evropski čovek dana", ali to su to "likovi iz basne o lisici i gavranu".

Obradoviću sledi “šut karta” ako je kriv

Premijer Srbije je izjavio i da će ministar prosvete Žarko Obradović biti promenjen ukoliko je kriv za aferu u vezi male mature, a ako smatra da treba iz političkih razloga da se povuče - to će i učiniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer je, odgovarajući na konstataciju šefa poslaničkog kluba DS Borislava Stefanovića da je ministar pokazao "začuđujuću upornost u tvrdnji da nema njegove odgovornosti, kao ni ministarstva koje vodi", istakao da ako postoji konkretna odgovornost svakog ministra, on treba i da odgovara.

- Osoba koja je privedena rekla je da je to radila i prošle godine i tu je i vaša odgovornost - rekao je Dačić Stefanoviću i podsetio ga da je direktor "Službenog glasnika" bio demokrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stefanovića je takođe interesovao o stav premijera u vezi sa, kako je naglasio, porastom svih oblika krivičnih dela, teških pljački, ubistava.

- U Novom Sadu Bokanu je bačena bomba usred radnog vremena, u sred belog dana, u gradu gde nema načelnika policije preko tri godine - rekao je Stefanović, na šta je dobio odgovor da to pitanje traba da uputi Nikoliću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo