Dačić: Na red će doći i plate

Nakon visoke politike država će se posvetiti unapređenju materijalnog položaja zaposlenih

1.5.2013.
11:35
VOYO logo

Vlada Srbije prethodnih godina bavila se visokom politikom i nacionalnim pitanjima i nadam se da će brzo doći vreme kada će moći sve svoje snage da usmeri na ekonomski razvoj i unapređenje materijalnog položaja zaposlenih, kaže Ivica Dačić.

Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić poručio je jutros da je Vlada Srbije posvećena poboljšanju materijalnog položaja zaposlenih i izrazio nadu da će brzo doći vreme kada će sve raspoložive snage moći da usmeri na ekonomski razvoj, prenosi Tanjug.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dačić je, tokom obeležavanja međunarodnog praznika rada u Nastavnom centru MUP-a u Makišu, istakao da Vlada i MUP nisu druga strana u socijalnom dijalogu sa članovima sindikalnih organizacija.

- Obeležavanje Prvog maja je simbolična akcija kojom pokušavamo da stalno iniciramo i držimo otvoreni socijalni dijalog između Vlade, MUP-a i članova sindikalnih organizacija. Mi nismo druga strana u dijalogu, imajući u vidu opredeljenje Vlade da posveti značajnu pažnju materijalnom položaju zaposlenih, što je bio prioritet i u prethodnom period - kazao je Dačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obećanje od Hilari

Dačić je nakon toga, gostujući na TV Pink, izjavio da će od 9. do 17. maja boraviti u SAD i da očekuje da će ta poseta doneti ekonomsku korist za Srbiju.

On je naveo da je posetu organizovao Stejt department i da će tokom nje obići najjaače i najveće IT kompanije, među kojima su Majkrosoft, IBM, Epl, Amazon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- To je meni obećala Hilari Klinton (bivši državni sekretar SAD) kada je prošli put bila u Beogradu - kazao je Dačić.

On je istakao da nije reč o političkoj poseti, već je tema ekonomija, dodajući da je to prva poseta posle nekoliko decenija koja bi mogla da donese određene ekonomske koristi za našu zemlju i zainteresuje investitore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Foto:Tanjug - Nenad Milošević

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo