Dačić: Ili datum, ili ništa od briselskog sporazuma (VIDEO)

“Zeleno svetlo? Pa nismo mi saobraćajci”

9.6.2013.
21:36
VOYO logo

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da će Srbija biti prevarena ukoliko ne dobije pozitivnu odluku Saveta Evropske unije o datumu početka pregovora o članstvu u EU.

Dačić je novinarima u Palati Srbija rekao da je bilo dogovoreno da se postigne Briselski sporazum s Kosovom, usvoji plan njegovog sprovođenja i da počne sprovođenje, te da će uslediti pozitivna odluka o dobijanju datuma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.youtube.com/embed/JzVkDo5v2kE - Ako bude drugačije, Srbija to neće lako prihvatiti. Ako sada, posle svega, ne zaslužujemo takvu odluku, ne znam kada ćemo je dobiti - rekao je Dačić i upozorio da bi negativna odluka mogla da "ozbiljno ugrozi" sprovođenje Briselskog sporazuma.

- To za nas nije prihvatljivo i to može ozbiljno da ugrozi primenu briselskog sporazuma - rekao je Dačić novinarima komentarišući izjavu šefa delegacije EU u Beogradu Vensana Dežera da će Srbija 28. juna dobiti samo "zeleno svetlo" .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedobijanje datuma Srbija neće prihvatiti olako, rekao je premijer i naglasio da očekuje da će Brisel ispuniti svoj deo obaveze.

- To zeleno svetlo - nismo mi saobraćajci. Interesuje nas pozitivna odluka Saveta EU, ako to ne dobijemo mislim da smo prevareni - rekao je Dačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je ponovio da Srbiju interesuje samo pozitivna odluka Saveta EU.

Premijer je dodao da ne zna kada bi Srbija mogla da dobije datum za početak pregovora ukoliko ga ne dobije sada, posle svega što je učinila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo