Dačić: Funkcioneri na Kosovu koji su protiv vladine politike biće smenjeni

Premijer poslao poruku onima koji su protiv izbora na KiM

19.8.2013.
15:01
VOYO logo

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da će svi funkcioneri koji na Kosovu i Metohiji vode politiku suprotnu vladinoj biti smenjeni, piše Tanjug a prenosi B92.

- Niko nema prava da vodi politiku koja je suprotna državnim interesima Srbije, a koji se u ovom trenutku sastoje u tome da Srbi na Kosovu imaju svoje legitimne i legalno izabrane predstavnike koji će biti međunarodno priznati, a ne samo predstavljeni kao neke paralelne strukture koje niko ne priznaje - izjavio je Dačić na obeležavanju 99. godine Cerske bitke u Tekerišu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dačić je ponovio da je u interesu Srba sa Kosova da izađu na lokalne izbore kako bi dobili svoje legitimne i legalno izabrane predstavnike i podsetio da će Vlada Srbije preduzeti mere koje će pokazati njeno jasno opredeljenje za izlazak Srba.

- Mi se zalažemo za jedinstvenu srpsku listu - podsetio je premijer i još jednom istakao da je sasvim sigurno da niko ne može da obavlja državne funkcije u Srbiji, a da vodi politiku suprotnu vladinoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- To znači da će uslediti promena na Kosovu i Metohiji u državnim organima u kojima se nalaze oni koji vode suprotnu politiku - zaključio je Dačić.

Dačić je u Tekerišu izjavio i da će do kraja sedmice biti poznate sve pojedinosti o rekonstrukciji vlade, da su razgovori u završnoj fazi i da će Vlada Srbije u narednom periodu rad preusmeriti ne samo na pitanja evropskih integracija i dijaloga s Prištinom, već i na ekonomiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Foto: Medija centar Beograd

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo