Dačić će ipak biti saslušan

Nakon provere snimljenih razgovora neophodno saslušati sve koji su bili u kontaktu sa Mišom Bananom

1.3.2013.
10:47
VOYO logo

Premijer Ivica Dačić ipak će biti saslušan zbog kontakata koje je imao sa Rodoljubom Radulovićem zvanim Miša Banana.

Izvor iz Specijalnog tužilaštva za organizovani kriminal tvrdi da će pozivi za saslušanje uslediti nakon preslušavanja 130 diskova na kojima su snimljeni razgovori vođe narko-kartela sa čelnicima MUP-a, pišu Naše novine,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj posao bi navodno mogao da bude završen u narednih deset dana.

U Tužilaštvu kažu da Miljko Radisavljević nije tražio izuzeće bilo koga iz postupka, ni Dačića niti bilo koga drugog. Kako kažu, u njegovom zahtevu policiji za pokretanje istrage jasno je navedeno da je neophodno saslušanje svih koji su bili u kontaktu sa Radulovićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Svi koji su bili u kontaktu sa Radulovićem, od Dačića, preko njegovih bliskih saradnika iz kabineta, poput savetnika Ivice Tončeva i bivšeg šefa kabineta Branka Lazarevića, biće pozvani na saslušanje kako bi objasnili prirodu kontakata. U toku je preslušanje diskova telefonskih i drugih komunikacija, rade se traskrpti, selektuju se informacije... Za desetak dana biće završen taj posao, posle čega će svi koji se pominju dobiti poziv da se u svojstvu građanina pojave na informativnom razgovoru u Upravi kriminalističke policije - kažu izvori Naših novina.

Kako objašnjavaju, Radnoj grupi UKP-a prosleđen je obiman materijal i jasne instrukcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- U zahtevu koji je tužilac prosledio traže se podaci o svim kontaktima, ko je s kim razgovarao, o čemu su pričali, da li su korišćene šifre i da li je bilo njihovih promena tokom perioda komunikacije, da li je i kada došlo do promene telefona kojima su komunuicirali.Takođe, treba odgovoriti i na ključno pitanje - da li je bilo odavanja službene tajne o istragama koje su se u momentu spornih komunikacija vodile protiv članova Šarićevog narko-klana. Miljko Radisavljević je zahtevao da se takođe ispita da li je neko od visokih funkcionera izvršio neko krivično delo - zaključuju sagovornici lista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo