Dačić bira Mrkinog naslednika između Branka Ružića i Aleksandra Antića

Ivica Dačić će danas saopštiti imena trojice ministara koje po koalicionom sporazumu treba da predloži SPS, saznaje Trojka

26.8.2013.
0:22
VOYO logo

Nakon današnje sednice predsedništva stranke, jedino konkretno sto je premijer rekao novinarima je da Branko Ružić neće biti ministar za sport i omladinu.

- Branko Ružić je odbio mesto ministra za sport i omladinu jer očekuje da dobije resor saobraćaja -, kaže nas izvor iz vrha SPS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, da će zameniti Milutina Mrkonjića nada se i predsednik skupštine grada Aleksandar Antić, ali i bivši ministar energetike Petar Škundric i funkcioner SPS-a iz Valjeva, koje je između ostalih predložio i sam bivši ministar Mrkonjić.

Mrkonjić je insistirao da ga nasledi čovek iz struke, neko ko je operativac i inžinjer i kao idealnog kandidata svi su videli Novicu Tončeva, predsednika SO Surdulica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Novici Tončevu je i ponuđena ova funkcija. Dačić i Mrkonjić su prvo sa njim razgovarali, ali je on odbio uz obrazloženje da mora da završi započete poslove u svojoj opštini i na jugu Srbije gde se ozbiljno bavi jačanjem stranačke infrastrukture -, navodi naš izvor iz SPS-a.

Branko Ružić i Aleksandar Antić nisu potvrdili, ali nisu ni demantovali saznanja Trojke da ce Ivica Dačić izmedju njih dvojice birati novog ministra saobraćaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Antić je rekao da jos uvek nije konkretno na tu temu razgovarao sa Ivicom Dačićem.

- To da ja dođem na Mrkino mesto jeste pomenuto u nekom širem kontekstu, ali ja sa šefom o tome jos uvek nisam pričao -, rekao je Antić za Trojku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je dodao da nije mnogo razmišljao o tome da postane ministar saobraćaja jer je prezauzet funkcijom predsednika skupštine grada koju sada obavlja.

Ni Ružic nije bio rečitiji kada smo ga pitali hoće li on biti novi ministar saobraćaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ivica je dao saopštenje o tome, tako da mi ostali, uključujući i mene, nemamo šta da dodamo ili oduzmemo -, rekao je aktuelni šef poslaničke grupe socijalista.

S obzirom na to da juče Ivica Dačić, osim toga da Ružić neće biti ministar sporta nije rekao ništa, ostaje da sačekamo da danas saopšti imena svojih kandidata za nove ministre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo