Da su danas izbori, Bandić bi bio teško poražen

I Željka Antunović i Ivo Jelušić za Zagrepčane su radije viđeni u gradonačelničkoj fotelji od Milana Bandića. A njegova izborna lista danas bi u Zagrebu teško prešla i izborni prag.

23.4.2010.
8:58
VOYO logo

Da su danas izbori i da Milan Bandić izlazi sa svojom nezavisnom listom, ona ne bi prešla ni izborni prag. Rezultat je to ankete koju je provela agencija Promocija plus tijekom 19. i 20. travnja. Tisuću ispitanika odgovaralo je na pitanja vezana uz stranke, političare i unutarstranačke izbore za predsjednika zagrebačkog SDP-a.

Pola godina nakon Bandićevog brisanja iz članstva SDP-a i nekoliko mjeseci nakon raspuštanja nekih od najbrojnijih zagrebačkih ogranaka, SDP je i dalje vodeća stranka u Zagrebu. Svoje povjerenje dalo bi im 31 posto ispitanika, dok bi HDZ pridobio svega 12,5 posto. Upola manje, 6,4 posto glasova dobio bi HNS, a oko izbornog praga od pet posto vrte se tri nezavisne liste – Kregarova, Bandićeva i Tatjane Holjevac. Iza sebe ostavljaju HSLS, HSS, HSP i HSU, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od gradskih političara ispitanici bi svoje povjerenje poklonili SDP-ovki Željki Antunović, kojoj za vrat po rezultatima puše Josip Kregar, a tek potom Bandić i Mirando Mrsić. No Josipovićev voditelj predsjedničke kampanje još će se morati pozabaviti svojom prepoznatljivošću jer 35 posto građana nikada nije ni čulo. Isto će morati učiniti i mladi SDP-ovac Davor Bernardić, za kojeg nije čulo čak 64 posto ispitanika.

Da zagrebački glasači SDP-a biraju Bandićeva nasljednika u zagrebačkom SDP-u, pobijedila bi Željka Antunović, koju preferira 48,2 posto ispitanika, dok bi njih 22,5 posto na tom mjestu radije vidjelo Ivu Jelušića, a 13,3 posto Davora Bernardića. Njih čak 56,9 posto žele poštenog gradonačelnika koji stavlja opći interes ispred svoga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo