'Da je HDZ pobijedio, nitko ne bi slavio Milinovića'

20.12.2011.
19:56
VOYO logo

Naime, Milinović je u utorak održao sjednicu Županijskog odbora HDZ-a u Gospiću, nakon čega je održao tiskovnu konferenciju. istaknuo je da su zadovoljni izbornim rezultatima u Ličko-senjskoj županiji, odnosno u IX. izbornoj jedinici "unatoč teškim uvjetima u kojima je HDZ išao na izbore". No...

"Županijski odbor HDZ-a Ličko-senjske županije danas je izrazio nezadovoljstvo izborima na nacionalnoj razini. Uistinu dijelimo mišljenje da HDZ nije na koljenima, nije potučen. Nismo na koljenima, ali smatramo da smo mogli postići nešto bolji rezultat, a ovaj rezultat zasigurno je najslabiji, najlošiji u povijesti HDZ-a", počeo je govor Milinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O kandidaturi još ne razmišlja

Kazao je potom da je jednoglasno odlučeno da će poduprijeti demokratizaciju unutarstranačkih izbora. "Oštro se suprostavljamo tezi da bude samo jedan jedini kandidat jer to bi bio korak nazad u demokraciji HDZ-a i HDZ pod tim uvjetima sigurno ne bi mogao računati na nekakvu blistavu i pobjedničku budućnost", kazao je Milinović dodajući kako će se zalagati da se unutarstranački izbori raspišu u što kraćem roku.

Objasnio je kako vjeruje da će demokratizacija izbornoga procesa rezultirati jačim zajedništvom unutar HDZ-a, te dodao da će se zalagati da svaki član stranke ima pravo glasa. "Uvjeren sam u sigurnost povratka HDZ-a na kormilo hrvatske države već na idućim parlamentarnim izborima", kazao je Milinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje novinara hoće li biti kandidat za predsjednika HDZ-a kazao je da u ovome trenutku ne razmišlja o tome. "Borit ću se i dalje za demokratizaciju HDZ-a, odnosno unutarstranačkih izbora na svim razinama. O svojoj odluci ću, kada za to dođe vrijeme, obavijestiti najprije predsjednicu stranke, a onda i hrvatsku javnost. U ovome trenutku ne razmišljam ni o čemu nego samo o borbi za demokratizaciju unutarstranačkih izbora", kazao je bivši ministar zdravstva.

Kosor snosi odgovornost za izborni rezultat

Na pitanje smatra li, kao njegov stranački kolega Andrija Hebrang, da je Jadranka Kosor "krivac" za loš izborni rezultat, Milinović je kazao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U protekle dvije godine svim sam srcem podržavao predsjednicu stranke u svim njezinim nastojanjima da poluči što bolji izborni rezultat. Procesi u Hrvatskoj uvjetovali su ovakav rezultat i naravno da čelnik stranke mora snositi dio te odgovornosti. Da je HDZ pobjednik izbora, sigurno ne bi nitko slavio Darka Milinovića, nego Jadranku Kosor, s pravom. Da se razumijemo, ne tražim ostavku gospođe Kosor niti bih podupro ideju da ona dade ostavku, ali odgovornost, naravno, snosi prva osoba u stranci".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo