DA JE GROBAR BITI LAKO, GROBAR BI BIO SVATKO: / Za posao ukopa u Babinoj Gredi polažu test iz čak tri zakona, a potom se utvrđuje i motivacija za rad

Image
Foto: Zeljko Pusec/Vecernji list/PIXSELL

Nakon što je dugogodišnji grobar prošlog mjeseca otišao u mirovinu, Općina Babina Greda raspisala je natječaj i ovih će dana biti izabran novi.

16.11.2017.
16:28
Zeljko Pusec/Vecernji list/PIXSELL
VOYO logo

No, on će morati prije toga proći i testiranje prilično neobično za taj posao. Naime, kandidat osim što za uvjet ima nižu stručnu spremu ili osnovnu školu, mora polagati test iz čak triju zakona - Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, Zakona o komunalnom gospodarstvu, Zakona o grobljima i općinskog Statuta.

A sve zato što će odabrani kandidat biti angažiran na čišćenju i održavanju javnih površina, održavanju mjesnog groblja i zgrade za ispraćaj pokojnika, kopanju grobnog mjesta i zatrpavanju nakon pokopa pokojnika te praćenju evidencije grobnih mjesta, piše Glas Slavonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Onima koji uspješno polože testove slijedi intervju. Povjerenstvo, stoji u objavljenim pravilima, kroz razgovor s kandidatima utvrđuje njihove interese, profesionalne ciljeve i motivaciju. Nakon provedenog testiranja i intervjua utvrđuje rang-listu kandidata prema ukupnom broju bodova ostvarenih na testiranju i intervjuu.

Općinski načelnik Josip Krnić kaže da zakon nalaže takvu proceduru pri zapošljavanju pomoćnog komunalnog radnika (grobara) i pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Babina Greda potpuno je poštuje i sve radi transparentno. No, Babogredci baš i nisu zainteresirani za stalni posao na mjesnom groblju pa Povjerenstvo za odabir kandidata neće imati težak zadatak jer je na natječaj stigla samo jedna prijava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo