kobni sukob / Cure novi detalji ubojstva na Zrću: Ubojica bježao motorom, oružje kojim je počinio zločin nije pronađeno

25-godišnjeg Britanca policija je privela jutros na graničnoj kontroli splitskog aeorodroma, odakle je pokušavao pobjeći iz Hrvatske

28.6.2018.
18:13
VOYO logo

Točno 28 sati nakon počinjenog zločina ispred najstarijeg kluba na Zrću, 25-godišnji Britanac - koji je nožem ubio svog sunarodnjaka, a dvojicu ranio - pokušao je pobjeći natrag u London, ali na splitskom aerodromu je prepoznat i odmah uhićen. Identitet mu je policija utvrdila još jučer.

"Cijelim sustavom je ta informacija je razaslana u cijeli sustav, svim policijskim postajama, i jutros je osoba uhićena u zračnoj luci u Splitu", kazao je Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Identificiran je uz pomoć snimki nadzornih kamera i svjedoka na plaži Zrće, a prema onom što su vidjeli, policajci kažu da je izrazito vješto baratao nožem. Sada se istražuje umiješanost i drugih sudionika mogućih pripadnika dviju londonskih narko bandi.

"U ovom konkretnom slučaju na samom terenu nisu radili policijski službenici iz Britanije, međutim mi smo već ostvarili i ostvarujemo intenzivnu međunarodnu policijsku suradnju vezanu uz razmjenu informacije za sve Britanske državljane koji su uključeni u ovaj događaj", kazao je Nikola Milina , glavni ravnatelj policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Novalji je u ovom trenutku 20 tisuća turista, a od toga je 12 i pol tisuća Britanaca koji su došli na Hideout festival. Stariji turisti su negoduju zbog golotinje i droge. Komunalni redari patroliraju gradom i upozoravaju na propise. Alkohol se ne smije piti na javnoj površini, a ne smije se šetati niti bez odjeće. Inače slijedi kazna od 500 kuna. U mjestu gdje se desetci tisuća ljudi dolaze opustiti i ludovati red je teško održati.

Kako doznaje naša reporterka Nikolina Radić, policija ne zna je li ubojica pobjegao s Paga kopnenim ili morskim putem kako je došao do Resnika, ali znaju da je sa Zrća pobjegao motorom i da ga je povezao britanski državljanin, ali za njega ne misle da je povezan sa zločinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija mora obaviti 4 ispitivanja 4 svjedoka i dva prepoznavanja, a nakon toga će se znati hoće li biti osumnjičenih i kaznenih prijava. Nož kojim je počinjen zločin još uvijek nije pronađen. Policija tvrdi da mora locirati mjesto gdje je bio smješten ubojica, a kada pronađu i pretraže njegovo mjesto boravka i možda pronađu oružje kojim je počinjen zločin.

Policija ne raspolaže informacijama još uvijek je li se sukob dogodio zbog droge ili nečeg drugog. Tvrde da su kontaktu s britanskim kolegama te da nisu razgovarali o ranijim kaznenim djelima ubojice. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo