CULEJ LUDUJE U SABORU: / 'Čije si ti kukavičje jaje? Idi u vrtić! A ti mali ne udaraj dok ja pričam'

Image

Povjerenje ministru Barišiću i skidanje imuniteta Tomislavu Sauchi danas dominiraju žustrom saborskom raspravom.

10.2.2017.
10:35
VOYO logo

U Hrvatskom saboru danas su dvije glavne teme skidanje imuniteta Tomislavu Sauchi te izglasavanje povjerenja ministru Pavi Barišiću. Očekivano se zahuktala rasprava na te teme, a u izmjeni replika zastupnika Steve Culeja i Ivana Pernara te su dvije teme dovedene u vezu jedna s drugom. Naime, Pernar je još na sjednici Mandatno-imunitetnog povjerenstva rekao kako neće glasovati za skidanje imuniteta Tomislavu Sauchi 'dok iz HDZ-a ne vrate što su ukrali'. Pernar je na sjednici Sabora zaključio kako je sve ovo spin kako bi se skrenula pozornost s ministra Barišića.

Kukavičje jaje

'Nema potrebe za određivanjem istražnog zatvora jer su svi savjetnici već ispitani. Saucha više ne radi u Vladi i nema moć da opet piše dnevnice. Stvari su već istražene. Mislim da je mjera istražnog zatvora za njega u suštini pogrešna jer je svatko nedužan dok se ne dokaže suprotno. Odlaskom u zatvor njega se unaprijed osudilo. Mislim da je cilj skrenuti pozornost s rasprave o ministru Barišiću. Predlažem zastupnicima da ne daju suglasnost', rekao je Pernar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovor je imao Stevo Culej.

'Kolega Pernar, čije ste vi kukavičje jaje u Saboru. Idi u dječji vrtić, možda tamo nađeš nekog tko te razumije. Iz koje si ti priče izašao?, rekao je Culej u svojoj replici i nastavio. 'Jučer se vrijeđalo Barišića, a danas tražite milost. Za vas smo mi lopovi i fašisti da bi se postignuo efekt za djecu na galeriji. Svi glasuju za skidanje imuniteta osim vas. Zašto vi baš ne?', pitao ga je Culej.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ukrao je premalo'

U međuvremenu se javio Miro Bulj koji je Pernaru zamjerio 'druženje s četničkom strankom u Beogradu', te činjenicu da je i on sam molio zastupnike da mu ne skinu imunitet. 'Saborski zastupnici nisu bogovi', rekao je Bulj.

Pernar, kojeg zastupnici iz redova vladajućih danas nazivaju 'Sauchinim odvjetnikom', na kraju ove izmjene replika konstatirao je kako će Sauchi ovim postupkom biti poručeno da je, ako je kriv, 'ukrao premalo jer da je ukrao 14 milijuna kuna, samo bi gulio krumpire'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Culej se okomio i na Glavaševića

Stevo Culej je naknadno potpuno izgubio kontrolu i sa svog mjesta zagalamio na zastupnike koji su bili branitelji, a koji, prema njegovim riječima, 'ništa ne rade za branitelje nego samo gledaju u mobitele'. Kritizirao je i sve prijašnje vlasti zbog svega što su radile, a što je, kaže Culej, išlo na štetu branitelja koji su 'skidali svoju kožu za hrvatsku neovisnost'. Na kraju se okomio i na SDP-ovog Bojana Glavaševića poručivši mu - 'Ne udaraj tamo dok ja pričam, Glavaševiću mali.'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo