ČUDESAN USPJEH: / Ugledni Financial Times stavio je Nenada Bakića na popis 100 ljudi koji Europu čine boljom

Image

Na tradicionalnom popisu 100 ljudi, organizacija i kompanija koji čine Europu boljom Financial Times stavio je investitora i poduzetnika Nenada Bakića

21.11.2018.
12:19
VOYO logo

Jedan od najuglednijih medija na svijetu Financial Times objavio je svoj tradicionalni popis 100 ljudi, organizacija i kompanija koji čine Europu boljom. Hrvatski investitor i poduzetnik Nenad Bakić našao se na toj listi u kategoriji pojedinaca koji pomažu u promociji digitalne transformacije, kako iza kulisa ili pred očima javnosti.

Popis Financial Timesa uključivao je pet kategorija: istaknute pojedince, područje digitalne tranformacije kompanija, nove tehnologije i modele poslovanja, tehnološko obrazovanje i korištenje tehnologije za rješavanje društvenih izazova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MISLILI STE DA NE MOŽE GORE? UGLEDNI PODUZETNIK ANALIZIRAO ZASTRAŠUJUĆI PODATAK: /

'Hrvatska je postala najzaostalija zemlja EU-a'

Image
MISLILI STE DA NE MOŽE GORE? UGLEDNI PODUZETNIK ANALIZIRAO ZASTRAŠUJUĆI PODATAK: /

'Hrvatska je postala najzaostalija zemlja EU-a'

Veliko priznanje

Financial Times opisao je Bakića kao matematičara koji je postao poduzetnik i koji pokušava promjeniti način na koji su računala i tehnologija predavani u školi.

Navode kako je Bakić zaradio svoj novac financirajući internetske stranice na kojima su se oglašavali oglasi za poslove, te je počeo s donacijom 2500 mikroračunala za više od 1000 osnovnih škola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističu kako je prvi dio projekta djelomično bio financiran crowdfunding kampanjom, no kasnije je proširio program uz podršku hrvatskog Ministarstva znanosti i obrazovanja na svaku osnovnu školu u Hrvatskoj dostavljajući 45.000 mikroračunala.

U planu proširenje

"Bakićeva nevladina organizacija IRIM koju je osnovao sa svojom ženom omogućila je 500 besplatnih radionica za učitelje", ističe Financial Times koji napominje kako IRIM organizira regionalna natjecanja u robotici 'Croatian Makers League' za škole u Hrvatskoj, Srbiji i BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prestižni medij navodi kako je više od 1400 škola i institucija u regiji sudjelovalo u natjecanjima da se napravi i programira mBot Makeblocka, edukacijski robot za početnike.

"Pobjednički timovi dobivali su karte za Svjetsko natjecanje u edukativnoj robotici koje se održava svakog studenog u Shanghaju u Kini. Kao njegov sljedeći korak, Bakić planira kompjuterski program i program za robotiku proširiti na ostatak Europe", naveo je Financial Times na čijem popisu istaknutih pojedinaca je Ida Tin koja je sudjelovala o osmišljavanju aplikacije koja prati menstrualni ciklus žena i Cheryl Miller Van Dyck koja vodi Digital Leadership Institut koji pomaže ženama da dođu na vodeće pozicije u tehnološkom sektoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sraz svjetova

Poznati inovator i poduzetnik oglasio se na Facebooku povodom velikog priznanja i na samom početku statusa citirao dio teksta Financial Timesa.

"Doduše 'malo' su potcijenili neke brojke, STEM revolucija nije donijela 2500 nego 25.000 mikroračunala, itd., ali nema veze. Evo da budem iskren, svakako su htjeli da budem u onih 15 koje posebno predstavljaju i nisu se mogli načuditi što sve imamo u ovom polju u RH i javili da im javljamo, samo javljamo ... vidimo da Hrvatska može i da ovakvim stvarima ide u pravom smjeru.", istaknuo je Bakić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pozdrav iz Brisela i veliko 'hvala' CA koji je kasnio 3 sata u polasku pa sam propustio važan event, ali sam srećom danas na dodjeli. Trač među puniticima je bio da se čekao jedan političar/ka na drugom avionu koji je kasnio pa da može stići na neki svoj sastanak ... :( ... to je taj sraz svjetova, gdje smo i gdje možemo biti.", napomenuo je poznati poduzetnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo