POSEBNO OSJETLJIVI / Crveni nosovi na Svjetski dan izbjeglica posjetili djecu iz Ukrajine u Splitu. U Hrvatsku je od rata stiglo 7443 djece

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Crveni nosovi Ističu da programom 'Local Emergency Smile' donose radost ljudima koji se suočavaju s kriznim situacijama, bilo da je riječ o izbjeglicama na području Hrvatske ili stanovnicima Sisačko-moslavačke županije koji se i dvije godine nakon razornih potresa nose s njihovim posljedicama

20.6.2023.
10:17
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

U povodu Svjetskog dana izbjeglica koji se ove godine obilježava na temu ''Nada daleko od doma'' Crveni nosovi klaunovi doktori posjetili su djecu iz Ukrajine smještenu u Splitu, poručujući da su djeca izbjeglice posebno osjetljiva skupina koja treba podršku kako bi ponovno osjetila radost.

"Djeca izbjeglice posebno su osjetljiva skupina koja treba našu podršku i pažnju", priopćili su Crveni nosovi, ističući da je njihova posjeta djeci iz Ukrajine početkom mjeseca podsjetnik na važnost pružanja psiho-socijalne podrške djeci u kriznim situacijama kako bi im se pomoglo da ne izgube svoje djetinjstvo te da ponovno osjete radost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 25. veljače 2022. u Hrvatsku je po podacima stranice Hrvatska za Ukrajinu ušlo 22.407 raseljenih osoba iz Ukrajine, među kojima je 7443 djece.

Image
'KILOMETRI SMIJEHA' /

Heroj Crvenih Nosova kreće u humanitarnu avanturu na biciklu dugu 1500 kilometara

Image
'KILOMETRI SMIJEHA' /

Heroj Crvenih Nosova kreće u humanitarnu avanturu na biciklu dugu 1500 kilometara

Crveni nosovi Ističu da programom "Local Emergency Smile" donose radost ljudima koji se suočavaju s kriznim situacijama, bilo da je riječ o izbjeglicama na području Hrvatske ili stanovnicima Sisačko-moslavačke županije koji se i dvije godine nakon razornih potresa nose s njihovim posljedicama. Klaunovi ih udaljavaju od briga, posebice djecu kojoj je igra važan dio odrastanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz poruku "Smijehom protiv tuge" klaunovidoktori već 13. godinu svojim radom i raznim programima donosi nadu i ohrabrenje na dječjim odjelima bolnica, u domovima za starije i svim mjestima gdje je život postao teži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo