Potpora vladi na dnu: 40,8 posto gradana zeli prijevremene izbore

Prema mjesecnom istrazivanju CRO demoskop, 40,8% gradana je za prijevremene izbore, dok je 39,2% protiv. Izbore ne zanima 13,1% gradana, a 6,9% ih se ne moze odluciti.

3.5.2014.
13:34
VOYO logo

Cak 20,9% gradana smatra da se prijevremeni izbori trebaju odrzati sto prije, 9% ih je za odrzavanje zajedno s predsjednickiim izborima, 23,2% misli da sadasnja vlast treba zavrsiti mandat, a 16,1% ne vidi za koga bi glasovao.

Za prijevremene izbore vecinom su biraci HDZ-a. Zeli ih i vecina biraca Nacionalnog foruma Nikice Gabrica, Nezavisna lista Milana Bandica, Hrvatski laburisti, HSS, HDSSB, HSLS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pad potpore Vladi zbog lose gospodarske situacije

A prema mjesecnom istrazivanju razlog pada potpore Vladi i vladajucoj koaliciji lose je gospodarsko stanje i neispunjena obecanja.

Najvise ispitanika, njih 32,4 posto, Vladi zamjera lose gospodarske rezultate. 18,8 posto gubi povjerenje u Vladu zbog neispunjenih obecanja, 11,5 posto pojedincima u SDP-u zamjera optuzbe za korupciju, a 10,8 posto uzrok pada vidi u losoj komunikaciji premijera Zorana Milanovica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sto se predsjednickih izbora tice, u novom mandatu Ivu Josipovica zeli vidjeti 52,5 posto gradana, a slijedi moguca HDZ-ova kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarovic s 27 posto, dok je na trecem mjestu Milan Kujundzic sa 6,1 posto glasova. http://vijesti.hrt.hr/cro-demoskop-pad-potpore-vladi-radi-lose-gospodarske-situacije

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo